Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αξιωματούχοι ΟΗΕ και ΔΝΤ μεταξύ των 21 θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας στην Καμπούλ





      

       Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη προχθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν. Στόχος της επίθεσης ήταν λιβανέζικο ρεστοράν στο κέντρο της Καμπούλ, όπου συχνάζουν διπλωμάτες, σύμβουλοι, μέλη διεθνών οργανώσεων αλλά και πλούσιοι Αφγανοί, που έχουν επαναπατριστεί.  «Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν: 13 ξένοι και οκτώ Αφγανοί», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Ζαχίρ.

Μεταξύ των νεκρών, τέσσερα μέλη της αποστολής του  Ο Η Ε   στο Αφγανιστάν, καθώς και ο εκπρόσωπος του   Δ Ν Τ   στη χώρα. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, στα θύματα περιλαμβάνονται Ευρωπαίοι, Βρετανοί και Ρώσοι. Εκπρόσωπος της καναδικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε, ότι σκοτώθηκαν και δύο Καναδοί. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία, τουλάχιστον δύο αμερικανοί πολίτες (ιδιώτες) βρίσκονταν μεταξύ των νεκρών.

      «Οι στοχευμένες αυτές επιθέσεις εναντίον των πολιτών είναι απαράδεκτες και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» , δήλωσε ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου