Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ισπανία: Παραπέμπεται σε δίκη η κόρη του Χουάν Κάρλος






      Στην Ισπανία οι έρευνες της Δικαιοσύνης για διαφθορά, έφθασαν για πρώτη φορά μέχρι τη βασιλική οικογένεια. Έγινε γνωστό από τον ισπανικό τύπο, ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος στη μικρότερη κόρη του  Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, τη 48χρονη ινφάντα Χριστίνα, η οποία θα δικαστεί στις 8 Μαρτίου. 

      Σύμφωνα με το διακοσίων σελίδων κατηγορητήριο από στοιχεία που προέκυψαν μετά από πολυετή έρευνα, η Χριστίνα συνδέεεται άμεσα με τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της Ινιάκε Ουρνταγκαρίν, έναν πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπωλ που μετεξελίχθηκε αργότερα σε επιχειρηματία.

Ο Ουρνταγκαρίν έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση και άλλα αδικήματα, που σχετίζονται με το μη κερδοσκοπικό του ίδρυμα Noos Foundation, το οποίο έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο για αθλητικά συνέδρια και άλλες δραστηριότητες. Μαζί με το συνεταίρο του κατηγορείται, ότι καταχράστηκε πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ.  Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι ο γαμπρός και η κόρη του Χουάν Κάρλος  δαπανούσαν μεγάλα ποσά για να ζουν πολυτελώς (τρεις νύχτες σε ξενοδοχείο στη Ρώμη στοίχισαν 5.000 ευρώ κ. ά.) και ότι είχαν συστήσει  εταιρία με έδρα τη βίλλα τους στη Βαρκελώνη, με σκοπό το "ξέπλυμα". 

 

Πηγές: bbc.co.uk, elpais.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου