Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ένας παπαγάλος "έδειξε" τον δολοφόνο!


A parrot








       Συνέβη σε μια πόλη στη βόρεια Ινδία, όπου ένας οικόσιτος παπαγάλος βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει το δολοφόνο της ιδιοκτήτριάς του! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India, η αστυνομία προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας της 45χρονης Νιλάμ Σάρμα, που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στις 20 Φεβρουαρίου. 

Οι έρευνες ήσαν στο σημείο μηδέν, όταν ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας, διευθυντής εφημερίδας, παρατήρησε ότι ο παπαγάλος παρήγαγε συγκεκριμένους έντονους ήχους κάθε φορά που ο ανιψιός του, Ασουτός, επισκεπτόταν το σπίτι μετά τη δολοφονία. «Eπίσης κάθε φορά που γινόταν συζήτηση και αναφερόταν το όνομα του Ασουτός, ο παπαγάλος  έ κ ρ ω ζ ε. Αυτό μου κίνησε τις υποψίες και ενημέρωσα την αστυνομία», είπε ο σύζυγος της δολοφονημένης. 

Ο ανιψιός τους περιλαμβανόταν στη λίστα των υπόπτων, αφού από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε βέβαιο, ότι ο δολοφόνος ήταν κοντινό πρόσωπο.  Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής δήλωσε ότι ο ανιψιός όταν κλήθηκε πάλι για ανάκριση, ωμολόγησε τη δολοφονία και είπε ότι είχε διαρρήξει το σπίτι μαζί με έναν συνεργό του για να το κλέψουν. Φοβούμενος ότι η θεία του μπορεί να τον αναγνωρίσει, την μαχαίρωσε τραυματίζοντάς την θανάσιμα όπως και τον σκύλο της που άρχισε να γαβγίζει. Φυσικά δεν υπολόγισε καθόλου τον άλλο μάρτυρα, τον παπαγάλο.. 

Κατά μία απίστευτη σύμπτωση, ο παπαγάλος του θύματος φέρει το όνομα  Ηρακλής, από τον πρωταγωνιστή των βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι, τον δαιμόνιο ντέτεκτιβ Ηρακλή Πουαρό! 

 

Πηγή: kathimerini.gr, telegraph.co.uk

   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου