Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μετά τις ελιές, νά και τα ποτάμια...

 

      Πριν λίγο καιρό είχαμε τις   5 8   προσωπικότητες,  με τις ευλογίες Σημίτη, ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, μιας και δε φαίνεται να φέρει ευθύνες για τίποτα ούτε κρίθηκε απαραίτητο να καταθέσει ακόμη ενώπιον της Δικαιοσύνης... Μάζωξη ιδιαίτερη, καμωμένη από ΠΑΣΟΚ (π.χ. Χριστοδουλάκης, Π. Αυγερινός, περιφερόμενος Μπίστης), από εκπρόσωπο του εφοπλισμού (Γ. Βερνίκος) με ολίγον από διανόηση (Σώτη Τριανταφύλλου), με κάποιον από τους γόνους Δοξιάδη (πάλι) κλπ.

Όλοι αυτοί και οι συν αυτοίς, μετουσιώθηκαν στην ελληνική  Ε λ ι ά,  που ξεκίνησε θριαμβευτικά με χαιρετισμό Ευάγγελου Βενιζέλου και guest star το ...Λαλιώτη!

 

Παρών στη συνδιάσκεψη της «Ελιάς» ο Κώστας Σημίτης 

 


        Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως το κενό της κεντροαριστεράς δεν μπορεί να καλυφθεί με τίποτα. Προφανώς τους έχουν πείσει για νέα στρατηγική οι διάφοροι image makers και ψάχνουν κάτι πιασάρικο, κάτι σε μοντερνιά. Στις προηγούμενες εκλογές ανακάλυψαν τον ...Τ ζ ή μ ε ρ ο. Όμως η επιλογή του, ώστε να ηγηθεί ενός μοντέρνου ρεύματος και να συγκινήσει ή κάτι να κινήσει, αποδείχτηκε τζίφος.

Και τί βρήκαν αντ' αυτού; Το   Σ τ α ύ ρ ο    Θ ε ο δ ω ρ ά κ η!   Κοινά σημεία με το Τζήμερο, το ασαφές του επαγγέλματος και - στον 21ο αιώνα παρακαλώ - η ανυπαρξία πτυχίου.  Ο Τζήμερος είχε αποπειραθεί να κάνει κάτι οικονομικά, αλλά πτυχίο γιοκ, μετά συνθέτης, μετά ραδιοφωνικός παραγωγός, διαφημιστής... Ο Θεοδωράκης, απλώς  απόφοιτος Λυκείου μεν, αλλά όμως "μοντέρνος" δημοσιογράφος και συγχρόνως in εστιάτορας! 

Πού τους βρίσκουν όλους αυτούς και τους βάζουν αρχηγούς κόμματος; Έχετε δει καμμιά εκπομπή του; Τί στυλ! Και πέραν τούτου ...ουδέν. Τις προάλλες, βγήκε στη δημοσιότητα ένα στημένο του ρεπορτάζ στις φυλακές Αυλώνος.. Τελευταίο του πόνημα πριν την αναγγελία τού κόμματός του η   ε κ π ο μ π ή   γ ι α   τ ο   Φ α ρ μ α κ ο ν ή σ ι.  Κάποια στιγμή βλέποντάς την, δεν είχαμε συνειδητοποιήσει περί τίνος επρόκειτο.  Ήταν έρευνα για τους πνιγέντες μετανάστες και τις ευθύνες των Αρχών στην τραγωδία ή επρόκειτο για έρευνα της σκληρής ζωής του ...λιμενικού σώματος; Τόοοοσο αντικειμενική εκπομπή, που είχε τόοοση επιτυχία, ώστε αμέσως μετά ο δημοσιογράφος έγινε κομματάρχης όλως αιφνιδίως και μείναμε άπαντες ενεοί!

"Το ποτάμι" ονομάστηκε ο σχηματισμός και συμπαρέσυρε στο διάβα του και 30 προσωπικότητες, κάποιες όμως απ' αυτές, ήδη  δ ι έ ψ ε υ σ α ν  τη συμμετοχή τους στη λίστα που ξεδίπλωσε θριαμβευτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.  Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ δήλωσε, ότι δεν τον ενδιαφέρει ο ποταμός. Ο καθηγητής της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, δήλωσε ο άνθρωπος, ότι απλώς τους έδωσε πληροφορίες που του ζητήθηκαν για το κατοχικό δάνειο και τίποτα άλλο! Ομοίως άσχετος με την κίνηση, δήλωσε και ο δημοσιογράφος - σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης αλλά και άλλοι. Τώρα, πώς είχε βεβαιωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, ότι πράγματι έχει δικαίωμα να τους συμπεριλάβει στη λίστα αυτή, Κύριος οίδε.

Από τους υποστηρικτές του εγχειρήματος έχουν ενδιαφέρον δύο  πρόσωπα: Ο συγγραφέας (κατ' άλλους απλώς επιφυλλιδογράφος ή χρονογράφος,), πρώην διαφημιστής και πρώην στέλεχος της "Δράσης",   Ν ί κ ο ς   Δ ή μ ο υ και ο γνωστός δημοσιογράφος   Τ ά σ ο ς   Τ έ λ λ ο γ λ ο υ.  Κοινό χαρακτηριστικό τους, οι στενές σχέσεις με τη φίλη Γερμανία. Όχι, ο Alexis Παπαχελάς δε συμμετέχει.

Πάντως αυτό το ποτάμι δε μου φαίνεται για ποτάμι. Μάλλον για   φ ρ ά γ μ α   μου κάνει....

 


 

3 σχόλια:

  1. Μοντέρνα περιτυλίγματα με ανακυκλωμένα υλικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζονται αναλύσεις για το MEGAλο δημοσιογράφο Θεοδωράκη. Απλώς δείτε τον Μητσικώστα! Τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει τόση απολιτίκ νεολαία, που είναι ικανοί να ψηφίσουν τον τύπο με το σακκίδιο και το θεατρινίστικο στυλ. Εδώ λένε ότι πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, χωρίς να εμφανίσει ψηφοδέλτιο και με πέντε ηλιθιότητες που πέταξε. Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για πολύ ύπουλο κομματικό (;) σχηματισμό. Μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή