Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομες φοροαπαλλαγές στον Όμιλο Λάτση για το Ελληνικό


    

       

       

       Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, καταγγέλει παράνομες φοροαπαλλαγές στη Lamda Development σχετικά με την αγορά της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, με παραβίαση  της ευρωπαϊκής οδηγίας 2004/18 ΕΚ. και  παράνομη κρατική ενίσχυση υπό την έννοια του άρθρου 107 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ. Συγκεκριμένα:

- Η Lamda Development απαλλάσσεται από οποιοδήποτε φόρο σχετικά με την εκμετάλλευση και απόκτηση της έκτασης δηλαδή  δεν πληρώνει ούτε φόρο εισοδήματος  ούτε φόρο μεταβίβασης ούτε φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου.

- Υπάρχει αδιαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής του αγοραστή, αλλαγή των όρων του διαγωνισμού και παραβίαση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις. 

«Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδρυση μίας off shore εταιρείας στην καρδιά της Αθήνας», δηλώνει ο Κρίτων Αρσένης. «Η αδιαφάνεια στη διαδικασία πώλησης της έκτασης θυμίζει «μπανανία»και όχι ευρωπαϊκή χώρα. Παρότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμευτεί να κρατήσει μειοψηφικό πακέτο ώστε να έχει δικαίωμα βέτο στο επιχειρηματικό σχέδιο, πούλησε το 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ», προσθέτει. 

 

Πηγή: http://kritonarsenis.gr/actions/view/140403-dt-elliniko, tvxs.gr










2 σχόλια:

  1. Αυτά να κοιτάμε, που το πάρτυ συνεχίζεται και εμάς, φροντίζουν να μας απασχολούν με Μπαλτακοκασσιδιάρηδες, την ίδια στιγμη που κάποιοι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη ληστεία του τόπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς. Για μέρες ασχολούμαστε με τις σχέσεις εξουσίας και Χ.Α. Τί το νέο πληροφορηθήκαμε από τη συνομιλία Μπαλτάκου; Κανένα απολύτως. Όλα είναι γνωστά. Οι σύμβουλοι του Σαμαρά πασίγνωστοι.
      Στις τηλεοράσεις το "σίριαλ" με τις κασέτες κλπ. κάνει καλά τη δουλειά του, αφού αποτρέπει τη μάζα (διότι περί μάζας πρόκειται) να παρατηρεί τη συνεχιζόμενη ληστεία και τους αυξανόμενους εξευτελισμούς.
      Η εξουσία δεν ανησυχεί. Όλα πάνε ρολόι (μέχρι στιγμής). Όσα πρόβατα και να χάσει, πάλι μέσα θα πέσουν! Μεγάλο μέρος αυτής της μάζας που θα αγανακτήσει, θα αντιδράσει και θα πάει στη Χ.Α. και άλλο τόσο στο Ποτάμι.
      COLPO GROSSO.

      Διαγραφή