Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ρωσία: Πέντε ένοχοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια





Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Αννας Πολιτκόφσκαγια



      Η Άννα Πολιτκόφσκαγια, μια δημοσιογράφος που δε δίσταζε να επικρίνει την πολιτική του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δολοφονήθηκε στη Μόσχα το 2006 στα 48 της χρόνια. Διερευνούσε κυρίως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δολοφονία της προκάλεσε σάλο, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό και καταγγέλθηκε από πολλές δημοσιογραφικές ενώσεις και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην πρώτη δίκη οι τρεις από τους κατηγορουμένους αθωώθηκαν. Η απόφαση αυτή ωστόσο ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, που διέταξε την επανάληψη της δίκης. 

Χτες, δικαστήριο της Μόσχας έκρινε ένοχους τους πέντε άνδρες που κατηγορούνταν, συμπεριλαμβανομένων και των τριών που σε προηγούμενη δίκη είχαν αθωωθεί. Ωστόσο, από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να διευκρινιστεί ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεσή της. 

      Πολλοί ακτιβιστές και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, κάλεσαν τη Μόσχα να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που διέταξαν τη δολοφονία της. 

 

Πηγή: tovima.gr, naftemporiki.gr  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου