Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Παραπέμπεται ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος για τους θανάτους στη Marfin

              



        Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραπέμπεται σε δίκη για το τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων στον εμπρησμό της Marfin στη Σταδίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων το Μάιο του 2010.  Μαζί του παραπέμπονται τα μέλη του τότε Δ.Σ της τράπεζας, Ευθύμιος Θ. Μπουλούτας και Ηρακλής Γ. Κουνάδης καθώς και δέκα ακόμα στελέχη της Marfin από το περιφερειακό δίκτυο, τη διεύθυνση ασφάλειας και την τεχνική υπηρεσία.

Η ποινική ευθύνη του Ανδρ. Βγενόπουλου και των συγκατηγορουμένων του προέκυψε στην πολύημερη δίκη για την ίδια υπόθεση, του τότε διευθύνοντα σύμβουλου της Marfin, του υπεύθυνου ασφαλείας του υποκαταστήματος της οδού Σταδίου και της διευθύντριας του ιδίου υποκαταστήματος, που κατέληξε τον Ιούλιο του 2013, στην επιβολή   π ο λ υ ε τ ώ ν   π ο ι ν ώ ν   φυλάκισης. 

Όλοι τους κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας τελεσθείσα δια παραλείψεως κατά συρροή» και «σωματική βλάβη εξ αμελείας παρ' υποχρέων τελεσθείσα δια παραλείψεως κατά συρροή».

 

 

       Το Δικαστήριο έκρινε, ότι ευθύνες για το   θ ά ν α τ ο   α π ό   α σ φ υ ξ ί α   των υπαλλήλων Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, Παρασκευής Ζούλια και Νώντα Τσακάλη καθώς και τον τραυματισμό άλλων 21 προέκυψαν καί για την κεντρική διοίκηση της MARFIN, διότι:

- Το υποκατάστημα της Σταδίου παρουσίαζε πολλά κενά ασφαλείας, όπως ανυπαρξία εξόδων κινδύνου, έλλειψη πυροσβεστήρων απουσία συστήματος πυρανίχνευσης κλπ.

- Οι υπεύθυνοι της MARFIN δεν είχαν λάβει κανένα μέτρο ενόψει της γενικής απεργίας, πορείας και συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, παρά το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε δεχθεί επιθέσεις πολλές φορές στο παρελθόν, επειδή δεν είχε ρολά ασφαλείας.

- "Αν είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η επίθεση αυτή χωρίς νεκρούς και τραυματίες"

 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου