Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος του ΔΝΤ να καθιερωθεί μόνιμα το μνημόνιο




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση της έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ για την πορεία του Μνημονίου και ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους και ΜΜΕ. Έχει ενδιαφέρον η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: 

 

        Σύμφωνα  με  τον υπεύθυνο  των  Οικονομικών του  ΣΥΡΙΖΑ,  καθηγητή   Ε υ κ λ ε ί δ η   T σ α κ α λ ώ τ ο, παρά τις επιφανειακές αναφορές σε διάφορα «λάθη και αδικίες», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί να εφαρμοστούν νέες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ειδικώτερα προτείνει:

 

 

 

- Απελευθέρωση των απολύσεων

 

- Δικαίωμα ανταπεργίας των εργοδοτών

 

-Κατάργηση των τριετιών

 

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δε φτάνει για το ΔΝΤ η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που έχει συντελεστεί αλλά ζητά συνέχιση της περικοπής των δαπανών και να αντιμετωπιστεί το «ταμπού» των απολύσεων από το Δημόσιο». Επιπλέον, αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, το ΔΝΤ σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης επισημαίνει:

- την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού 5,7 δισ. ευρώ, τη διετία 2015-2016

- τη χαμηλή εξαγωγική επίδοση της οικονομίας, παρά την κατάρρευση των μισθών 

- τη συσσώρευση των κόκκινων δανείων που εμποδίζουν τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα

Κατά τον καθηγητή, οι επισημάνσεις των πιστωτών και οι όποιες διαφωνίες τους με την κυβέρνηση αφορούν τη δοσολογία των μέτρων αλλά όχι τη συνταγή. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να καθιερωθεί το Μνημόνιο ως καθεστώς στην ελληνική κοινωνία.





1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή