Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το τραγικό γεγονός στους Κομποτάδες Λαμίας







      Τραγικό επίλογο είχε το αμέριμνο παιχνίδι δέκα παιδιών, το βράδυ της Κυριακής, στην ιστορική πλατεία του χωριού Κομποτάδες Λαμίας. 

Τμήμα από τεράστιο γέρικο πλατάνι μήκους 12 μέτρων με βάρος άνω του 1.5 τόνου έσπασε και καταπλάκωσε ένα 9χρονο παιδί μπροστά στα μάτια των γονιών του... Το μικρό του αδερφάκι, ηλικίας 3,5 ετών, που επίσης βρισκόταν στην πλατεία εκείνη την ώρα, σώθηκε από θαύμα και νοσηλεύεται τραυματισμένο στο κεφάλι και στην πλάτη, στο νοσοκομείο Λαμίας. 

 

                                                     Οι ευθύνες

      

      Αρχικά   σ υ ν ε λ ή φ θ η    ο υπεύθυνος πρασίνου του Δήμου Λαμίας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα. Σύμφωνα με το Lamia report, αφέθηκε αργότερα ελεύθερος, διατάχτηκε όμως από τον Εισαγγελέα προκαταρκτική έρευνα για το τραγικό συμβάν και πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που θα σχηματισθεί για την υπόθεση.

      Η τραγωδία αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κακής λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και εν προκειμένω αυτών του   Δ ή μ ο υ   και της εν γένει αντίληψης που κυριαρχεί στους τοπικούς άρχοντες. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του χωριού δήλωνε στους δημοσιογράφους πως καμμία ένδειξη δεν υπήρξε ούτε  ...ενημέρωση για την κατάσταση του δέντρου. Κάτοικοι δήλωναν επίσης, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφταν τμήματα του πλάτανου! 


3 σχόλια:

  1. Καλά τα έλεγε ο πρόεδρος του χωριού. Έπρεπε να τους είχε ενημερώσει ο .....πλάτανος! Μήπως δεν ξέρουμε πόσο ασχολούνται οι κηπουροί και τα τμήματα πρασίνου των Δήμων; Γενικώς, καθόλου. Πιθανόν να μην ξέρουν καν, πως είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα δέντρα. Τραγικό αυτό που συμβαίνει και απείρως τραγικότερο, το περιστατικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατάσταση στους δήμους είναι πολύ χειρότερη από την κατάσταση στο δημόσιο. Πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά οι υπεύθυνοι. Παραδειγματικά. Για τους γονείς, κουράγιο να τους δώσει ο Θεός και να τους λυπηθεί να γίνει καλά το άλλο τους παιδάκι..... Εχουμε συγκλονιστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεμένοι να πανε μέσα όλοι οι υπεύθυνοι. Είδα το βίντεο με τον πρόεδρο του χωριού να λέει ότι πριν τρια χρόνια είχαν κανει συντήρηση των δέντρων. Και ότι άμα τους καλούν και τους λένε ότι υπαρχει πρόβλημα επεμβαίνουν!!! Ωραίος!
    Στη τοπική αυτοδιοίκηση η κατάσταση είναι τραγική..... Εγκληματική αδιαφορία και ασχετοσύνη. Πρέπει να πέσουν καμπάνες μπας και μαζευτούν και συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή