Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κύπρια ευρωβουλευτής καταγγέλει τον Ευάγγ. Βενιζέλο για αδράνεια





theoxarous




 

       Σε δύσκολη θέση βρέθηκε τις προάλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την ομιλία του για τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας, όταν η Κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους του ζήτησε να πάρει θέση επί της «απαράδεκτης αδράνειας» που επέδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών    Ε υ ά γ γ ε λ ο ς   Β ε ν ι ζ έ λ ο ς   απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας, η οποία κατά το τελευταίο Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε. – Τουρκίας, χαρακτήρισε την Κύπρο «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», δηλαδή κλινικά νεκρή και επεσήμανε επίσης πως η Άγκυρα δίνει βίζα στους κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο εφόσον δεχτούν εγγράφως τον όρο «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου». Ο Αντ. Σαμαράς απέφυγε να δώσει απάντηση.

 

 

             Αναστάτωση σε Αθήνα και Λευκωσία και ...αλληλοκάλυψη

 

 

      Η ελληνική κυβέρνηση, ενοχλημένη από τις τοποθετήσεις της Θεοχάρους, ζήτησε με ρηματική διακοίνωση (!) και εξασφάλισε παρέμβαση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Η ευρωβουλευτής δήλωσε: "Γνωρίζω πως ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην έχω λάβει απάντηση στο ερώτημά μου, που αφορούσε στην έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Προεδρίας του Συμβουλίου και της Ε.Ε., προς ένα κράτος-μέλος τελών υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας υπό ένταξιν χώρας. Εν προκειμένω, η Κύπρος υπέστη μια βάναυση και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη. Η θέση του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Τσαβούσογλου δεν είπε διά ζώσης ενώπιόν του την επίμαχη φράση αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε, μόνο θυμηδία προκαλεί. Είναι υποχρέωσή μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κ. Βενιζέλος".  

 

Στην προσωπική της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Θεοχάρους έγραψε χαρακτηριστικά: 

"… να θυμίσω ή να γνωστοποιήσω στον κάθε κ. Βαγγέλη ότι ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα, ειδικά όταν έπρεπε να εκφράσω τις απόψεις μου, ότι δεν είμαι διορισμένη νομάρχης για να με πάψει, ούτε και είμαι αναρριχητικό που σκαρφάλωσα επάνω στον στιβαρό κορμό του για να μου κόψει τις ρίζες".

 

 

Πηγή: news247.gr, sigmalive.com, philenews.com


3 σχόλια:

  1. Τί θα γίνει τώρα, για να μη καταρρεύσει το κυβερνητικό μόρφωμα (αυτό κι αν είναι "μόρφωμα"), θα κρατάμε αυτό το άτομο, σώνει και καλά, υπουργό Εξωτερικών και συγχρόνως αντιπρόεδρο; Άκου λέει, οι Τούρκοι δεν του είπανε τις προσβολές δια ζώσης, αλλά τις κάνανε γραπτώς!
    Ο Σαμαράς που το έπαιζε πατριώτης; Τσιμουδιά.
    Τον άλλο πάλι, τον Αναστασιάδη, τον αποκαλέσανε πρόεδρο εκλιπούσης Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν τρέχει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Eκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου». Σιγά - σιγά και πολύ μεθοδικά οι Τούρκοι προχωρούν σε πλήρη κατοχύρωση των τετελεσμένων της εισβολής... Και μεις που είχαμε και την προεδρία στην Ε.Ε. τα κάναμε όλα γαργάρα. Κυβέρνηση της ντροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ; ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΟΞΑΖΑΝ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ! ΔΕΞΙΟΣ ΝΑΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ. ΑΣ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή