Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σφοδρή εσωκομματική αντίδραση κατά Τσίπρα για το Άγιον Όρος

 

 

 

 

        Η επίσκεψη Τσίπρα στο Αγιον Ορος προκαλεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Με άρθρο της στην ιστοσελίδα Enosy.blogspot. com, η   Ε λ έ ν η   Π ο ρ τ ά λ ι ο υ,   μέλος της Κ.Ε. και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ασκεί σκληρή κριτική στην επίσκεψη. 

 

Τονίζει, πως όλα γίνονται «για τις (φανταστικές) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα τής αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού». 

Ότι «η Εκκλησία τηρεί αιδήμονα σιωπή για τα κατά κόσμον βάσανα του ποιμνίου της, αποφεύγει γενικά να κάνει αισθητή την παρουσία της, προσφέρει ψιχία φιλανθρωπίας σε σχέση με την τεράστια περιουσία της και την οικονομική στήριξη του κράτους, μέσω άμεσης χρηματοδότησης και φοροαπαλλαγών».

 

 

 

Κριτικάρει ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευε στο Άγιον Όρος, για τον παραλληλισμό των Αγιορειτών με τους ...Ζαπατίστας και τις αναφορές στον Νίτσε και στον Ηράκλειτο!

«Τα θέματα στα οποία υποχρεούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί είναι: ιδιοκτησία και φορολογία  της εκκλησιαστικής περιουσίας, εκκρεμή σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους,   χ ω ρ ι σ μ ό ς  τ η ς  Ε κ κ λ η σ ί α ς  α π ό  τ ο  κ ρ ά τ ο ς»

«Οι καιροί αλλάζουν προς το χειρότερο. Ακριβώς γι αυτό, τα 3.795.000 πιστών ή άπιστων φτωχών δε μπορεί πλέον να τρέφονται με τη θεία κοινωνία. Οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να πληρώσουν», συμπληρώνει. 

 

 

Όλο το άρθρο της Ελένης Πορτάλιου, εδώ:

 

 http://www.tribune.gr/politics/news/article/62466/portaliou-ampelofilosofies-tsipra-sto-agio-oros.html

  





1 σχόλιο: