Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ναυαγοί μετανάστες σε κρουαζιερόπλοιο

 

 

 

 

 

Κύπρος: Αποβιβάστηκαν οι μετανάστες από το κρουαζιερόπλοιο παρά την αρχική τους άρνηση 

 

 

 

 

       Απρόσμενη εξέλιξη σε μια ανέμελη κρουαζιέρα.. Δυο κόσμοι ολότελα διαφορετικοί "συναντήθηκαν" στο κυπριακό κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia». Από τη μία οι τουρίστες που απολάμβαναν το ταξίδι στη Μεσόγειο με τις πολυτελείς ανέσεις ενός κρουαζιερόπλοιου και από την άλλη οι ταλαιπωρημένοι ναυαγοί μετανάστες που διασώθηκαν και φιλοξενήθηκαν στο ίδιο πλοίο!

 

 

 

        Εν συνόλω 345 ήταν οι μετανάστες από τη Συρία που διασώθηκαν προχθές, όταν το ψαροκάικο στο οποίο επέβαιναν, κινδύνεψε λόγω θαλασσοταραχής ανοικτά της Πάφου. Υπήρξε εμπλοκή όταν πολλοί αρνήθηκαν να αποβιβαστούν, ζητώντας από τις κυπριακές Αρχές να μεταφερθούν στην Ιταλία. Έγινε γνωστό, πως γι αυτό τον προορισμό είχαν πληρώσει τους διακινητές, οι οποίοι αφού τους εγκατέλειψαν, διέφυγαν με ταχύπλοο.

Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις, ''πείστηκαν" από τις κυπριακές αρχές ασφαλείας να αποβιβαστούν και κατέληξαν σε στρατόπεδο προσφύγων. Η εταιρία στην οποία ανήκει το «Salamis Filoxenia» δήλωσε ότι υπέστη ζημιά πολλών χιλιάδων λόγω ακύρωσης της κρουαζιέρας με Ρώσους για το Ισραήλ.

 

  

       Η Μεσόγειος δεν είναι πια μόνο μια ονειρεμένη θάλασσα για τουρισμό και κρουαζιέρες, αλλά και μια θάλασσα   τ ε ρ ά σ τ ι α ς   α ν θ ρ ω π ι σ τ ι κ ή ς    κ ρ ί σ η ς,   που κάνει τους διακινητές να τρίβουν τα χέρια τους. Πλέον η ταρίφα για κάθε μετανάστη που θέλει να φτάσει στην Ευρώπη, ανέβηκε πάλι στις 4.000 ευρώ... 







5 σχόλια:

  1. Αναμενόμενο ήταν να συμβεί αυτό στη συγκεκριμένη περιοχή. Όμως εδώ μιλάμε για τουρίστες και όχι για ταξιδιώτες, που ενδιαφέρονται πραγματικά να γνωρίσουν τον κόσμο. Ο τουρίστας ζει στο γκλάμορους σαλόνι του κρουαζιερόπλοιου και δε θέλει να ξέρει τί συμβαίνει στην απέναντι ακτή. Ή απολαμβάνει το χλιδάτο ξενοδοχείο στη Ταϊλάνδη με επιλεγμένες εξόδους σε τουριστικά σημεία, χωρίς να δίνει δεκάρα για τη ζωή των ανθρώπων εκεί... Παράδειγμα εδώ, έκαναν κρουαζιέρα με προορισμό το Ισραήλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοκληρη η Μεσογειος εχει καταληξει ενας ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Με την τριτη θεση και με την λουξ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΒΥΘΙΣΤΟΣ τελικα βυθιστηκε.Ολη η Β Αφρικη εχει ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η Μ Ανατολη ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ του ανεκδιηγητου γαλλου εραστη ......ενω ο φασισμος ανεβαινει παντου.....
    O TEMPORA O MORES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανεις δεν παρατηρησε οτι μιλαμε για Ρωσσους που ηθελαν κρουαζιερα στο Ισραηλ.....Οι ρωσσοεβραιοι( Ασκεναζυ) ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ειναι ακομα μια μεγαλη μειονοτητα στην Ρωσια.Ειναι φυσικο να θελουν να επισκεφθουν το Ισραηλ πραγμα που κανουν και πολλοι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ λογω των Αγ Τοπων Να προσεχουμε τι γραφουμε γιατι ετσι χανεται και το δικαιο και η αντικειμενικοτητα.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ laisser Faire laisser Passe AYTO διαβολε το πετυχε η Γαλλικη επανασταση πριν 250 χρονια και εκτοτε ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΕΙΜI ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουν δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα κριτικής σε όσους επιλέγουν, ειδικά τώρα, να ενισχύσουν το κράτος του Ισραήλ και τουριστικά.
      Υπάρχει και άλλο θέμα: Δεν είναι πολύ σοφό να κάνει κανείς τουρισμό σε εμπόλεμη ζώνη. Αυτό που συνεβη στο κρουαζιερόπλοιο, είναι μια γεύση. Πολλοί μετανάστες κρατούσαν μαχαίρια και χρειάστηκαν οι ειδικές δυνάμεις του κυπριακού κράτους για να τους κατεβάσουνε.....

      Διαγραφή