Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ά, ναι, έχουμε και αυτοκτονίες


 








 

 

 
 

       Τελικά υπάρχουν αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης! Μπράβο που το θυμηθήκαμε. Σε ποιόν το χρωστάμε; Στον Άδωνι. Διαπίστωσε μείωση των αυτοκτονιών, λέει. Πέρυσι στο α' οκτάμηνο καταγράφηκαν 229, ενώ στο αντίστοιχο οκτάμηνο φέτος, 209! (Για τις 10.000 απόπειρες ούτε λέξη)

Άρα; Θρίαμβος!! Άρα; Η κρίση τελειώνει, όπου νά 'ναι.

Πάλι καλά που ο Άδωνις Γεωργιάδης υπονόησε ευθέως (του ξέφυγε δηλαδή), ότι οι αυτοκτονίες οφείλονται στην οικονομική κρίση, διότι ο ομογάλακτός του Μάκης Βορίδης είχε κάνει άλλη ..διάγνωση στη Βουλή: Οφείλονται σε παθολογικά αίτια!

 

 

                 Καθημερινές αυτοκτονίες, ένα θέμα που αποσιωπάται

 

 

      Είναι πια συνηθισμένο να διαβάζουμε στα ψιλά,  στα μέσα ενημέρωσης, πως καθημερινά  σε κάποιο μέρος της πατρίδας μας, ένας άνθρωπος αυτοκτονεί. Ναι, εκεί φτάσαμε. Συνηθίσαμε και δε μας κάνει εντύπωση... Συνηθίσαμε και διόλου δεν ντρεπόμαστε που συνηθίσαμε...

 

Οι  κ υ β ε ρ ν ώ ν τ ε ς δεν αναφέρονται ποτέ, το θέμα γι αυτούς δεν υπάρχει, αλλά δυστυχώς ούτε ο  Α ν ώ τ α τ ο ς   Ά ρ χ ω ν  βρήκε να πει μια λέξη ποτέ για τους συνανθρώπους μας που "'έφυγαν".

Η   Α ν τ ι π ο λ ί τ ε υ σ η  μπορεί να έχει κάνει κάποιες σκόρπιες αναφορές κυρίως εν μέσω αντεγκλήσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα, όμως δε θεώρησε, ότι αξίζει να οργανωθεί μια σοβαρή εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη τους και εστιάζοντας στο οδυνηρό αυτό πρόβλημα. 

Κακά τα ψέμματα. Και στη βάση, οι απλοί πολίτες, έχουν ευθύνη για το θέμα. Ουδεμία πρωτοβουλία από μαζικό φορέα ή ομάδα.

 Όσο για τα (μεγάλα κυρίως) ΜΜΕ, είναι γνωστό, πως βάσει "γραμμής" επιλέγουν τις ειδήσεις και  στήνουν τα τηλεοπτικά τραπέζια. 

 

Ο λόγος της αποσιώπησης; 

 

        Για τους κυβερνώντες η απάντηση είναι απλή και αυτονόητη. Φυσικά και δε συμφέρει η  αναφορά στις καθημερινές αυτοκτονίες.

Για όλους τους υπόλοιπους όμως, από Αντιπολίτευση μέχρι τους απλούς πολίτες, που άπαντες προσπερνάνε το θέμα, η αλήθεια  είναι πικρή: 

Έλλειψη κάθε ευαισθησίας και υγιούς αντίδρασης στα κοινωνικά συμβάντα, που οδηγεί σε παντελή αδιαφορία για τους δίπλα, ανυπαρξία κοινωνικής ωριμότητας και κυρίως συγκροτημένης προσωπικότητας με αρχές και αρετές.

 Ίσως θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθούν μαζί μας, ειδικοί αναλυτές.

 

Σημ.

Αντίθετα στη γειτονική μας  Ι τ α λ ί α,  οι συνεχιζόμενες αυτοκτονίες είχαν από το 2012 προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση Αντιπολίτευσης - Κυβέρνησης, παραδοχή τους από τον τότε πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, που αναφέρθηκε μάλιστα και στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα(!), αλλά και πορεία με αναμμένα κεριά από χιλιάδες στη Ρώμη, με οργανωτές τα συνδικάτα...

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου