Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτοφανείς βιαιότητες από Γάλλους αγρότες λόγω του ρωσσικού εμπάργκο






     

       Π υ ρ π ό λ η σ α ν   τ η ν   Ε φ ο ρ ί α   εξοργισμένοι αγρότες που διαδήλωναν στο Μορλαί της Βρεττάνης, αντιδρώντας στη "διαρκή υποβάθμιση" του βιοτικού τους επιπέδου, το οποίο επιδεινώθηκε έπειτα και από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα ως αντίποινα στις κυρώσεις της Ε.Ε. για το ζήτημα της Ουκρανίας.

 

 

Οι αγρότες άδειασαν στους δρόμους μεγάλες ποσότητες από αγκινάρες, κουνουπίδια, αλλά και κοπριά, ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον κυβερνητικών κτιρίων σπάζοντας τα τζάμια τους. 

 

 

 

 

 

Το βράδυ της Παρασκευής,  π υ ρ π ό λ η σ α ν   κ α ι  έ ν α   α σ φ α λ ι σ τ ι κ ό   τ α μ ε ί ο,   το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς και στη συνέχεια με αγροτικά τους αυτοκίνητα πήγαν στο κεντρικό κτίριο της εφορίας όπου άδειασαν τα απούλητα προϊόντα τους, έσπασαν τα τζάμια και στη συνέχεια το πυρπόλησαν.





Un pompier inspecte les décombres du centre d'impôts de Morlaix (Finistère), incendié par des agriculteurs en colère, le 20 septembre 2014.




      Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το BBC, οι αγρότες στο Μορλαί   έ κ λ ε ι σ α ν   τ ο ν   κ ε ν τ ρ ι κ ό   δ ρ ό μ ο   και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας πως η βία δεν είναι αποδεκτή και διαβεβαιώνοντας πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν. 

«Προκαλεί ιδιαίτερο σοκ το γεγονός, πως δεν επέτρεψαν στους πυροσβέστες να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο» δήλωσε ο Βαλς για τους αγρότες, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τον αρμόδιο υπουργό.

 

 

 

Πηγές: naftemboriki.gr, francetvinfo.fr, letelegramme.fr





8 σχόλια:

  1. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΡΕΤΤΑΝΗ? ΦΟΡΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΛΤ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ.Αγριος τοπος αγρια θαλασσα αγριοι κατοικοι.η τελευταια επαρχια που ενσωματωθηκε στο γαλλικο βασιλειο Οι πιο σκληροι σταυροφοροι ηταν ΟΙ βρετονοι.Αν δειτε τα χωρια τους θα καταλαβετε ΠΟΛΛΑ .ΑΑΑΑΑΣΕΕΕΕΕΕ Η ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ........ΒΙΚΙΝΓΚΣ ΣΚΕΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις τί εστί γαλλικό συνδικάτο; Δεν είναι θέμα αγροτών της Βρεττάνης ή της Βουργουνδίας. Το περασμένο Νοέμβριο οι Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν το Παρίσι με τα τρακτέρ! Ήταν τα συνδικάτα της Fdsea (Île-de-France ) και JA (jeunes-agriculteurs), που εκπροσωπεί ολόκληρη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΛΛΟ ΚΑΙΩ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΖΩ.Επικροτειτε την μεθοδο των βρεττονων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πράγματα είχαν χειρότερη έκβαση με τον αποκλεισμό των εισόδων του Παρισιού από τους αγρότες τον περασμένο Νοέμβριο. Υπήρξε θάνατος ενός ένστολου και πολλοί τραυματισμοί αστυνομικών.

      Διαγραφή
  4. E KAI ?Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Η ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ κρινεται ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑΣ η απο τον βαθμο επιτευξης των στοχων με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες σε υλικο επιπεδο αλλα κυριως σε ανθρωπινο δυναμικο? Αν αυτο που θελετε τελικα να πειτε ειναι οτι οι Γαλλοι ειναι βιαιοι ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.Η Γαλλια ειναι μια πολυ μεγαλη χωρα με πολυ μεγαλες πολιτισμικες διαφορες μεταξυ και των γαλλων και των μεταναστων που φιλοξενει ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ .Ειληκρινα δεν καταλαβαινω εσεις ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΑΦΕΣ.Αλλο Μασσαλια ΠΧ και αλλο Παρισι εεεεεπως να το κανουμε υπαρχει μεγαλη διαφορα ακομα και στην ομηλια πολλω δε μαλλον στην αντιληψη
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΑΣ?Αν ειναι κοντρα για την κοντρα συγνωμη ειμαι μεγαλος και δεν παιζω πια.....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ με αυτο που τονιζω ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΦΕΣ..ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ να αντιλαμβανομαι τοσο αφαιρετικο και αποσπασματικο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σε αποστομώνουν τα γυρίζεις. Στην αρχή απέδωσες τις βίαιες αντιδράσεις στη ...Βρεττάνη και τους Βρεττόνους. Όταν σε πληροφόρηασν ότι και συνδικάτα όλης της Γαλλίας είχαν αποκόψει το Παρίσι, τότε βρήκες άλλη δικαιολογία: Ότι ο αποκλεισμός των δρόμων δεν είναι κάτι τόσο βίαιο. Όταν σου είπανε πως μετον αποκλεισμό των δρόμων υπήρξανε νεκρός και τραυματίες, τότε τα γύρισες ξανά! Ότι η Γαλλία έχει και μετανάστες και υπονοούσες ότι αυτοί τα κάνανε ίσως. ( Άκου τί σκέφτηκε ο άνθρωπος, μετανάστες από τον τρίτο κόσμο με αγροκτήματα και τρακτέρ!!) Πέταξες και κάτι για Μασσαλία που δεν έχει νόημα εδώ, μετά πάλι τα ακατανόητα για κόντρες άνευ λόγου, για το ότι χρειαζόσουν πιο φλύαρα σχόλια και.. και..και....
      Έσύ ή προσπαθείς να πείσεις να μην αντιστεκόμαστε έντονα στη κυβέρνηση ή κάτι άλλο τρέχει με σένα... Ή και τα δύο!

      Διαγραφή
    2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ
      ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΓΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟΠΙΣΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ

      ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ...εκανα την επανασταση μου αλλες εποχες που δεν ειχε μπλογκ ουτε ανωνυμια και ειχες και τις συνεπειες ΤΩΡΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .......ιδιαιτερα αν δεν συμφωνουν μαζι μας...

      Διαγραφή
  5. «Αν ήρθες σε αυτό τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μια φρόνιμη ζωή δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Τους φρόνιμους δεν τους πειράζει κανείς. Μα αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος θα χαθεί από τους φρόνιμους. Γιατί αυτοί κάναν τους ισχυρούς ισχυρότερους».
    Μενέλαος Λουντέμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή