Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βατικανό: Συνελήφθη Αρχιεπίσκοπος για παιδεραστία




Βατικανό: Συνελήφθη Αρχιεπίσκοπος για παιδεραστία










      Συνελήφθη, χτες το απόγευμα μέσα στο κράτος του Βατικανού, ο Πολωνός Αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι, 66 ετών,  κατηγορούμενος για παιδεραστία. Ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον  Ά γ ι ο    Δ ο μ ί ν ι κ ο,   όπου έως πρόσφατα ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βατικανού. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την πατρίδα του Βεσολόφσκι, την Πολωνία, οι Αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Βαρσοβία και ήδη από τον Ιούνιο του είχε αφαιρεθεί, το δικαίωμα να ιερουργεί. Παράλληλα, ξεκίνησε μια δίκη κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου.

Σήμερα το απόγευμα, ο Βεσολόφσκι κλήθηκε να μεταβεί στο Βατικανό όπου συνελήφθη. Είναι η   π ρ ώτ η   φ ο ρ ά   που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στην σύλληψη κληρικού της. Θεωρείται, πως η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη νέα γραμμή που χαράσσει ο πάπας Φραγκίσκος. 

 

 

Πηγή: tvkosmos.gr από ΑΜΠΕ.



3 σχόλια:

  1. Καιρός ήτανε. Άντε και στα δικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως κάτι κινείται στο Βατικανό, αφού χτες έπαυσαν και άλλον επίσκοπο για το ίδιο θέμα. Και στη χώρα μας πρέπει να γίνει κάθαρση γι αυτά. Βοά ο τόπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Η ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ;

      Διαγραφή