Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ντέιβιντ Κάμερον μετά τη ...λαχτάρα του δημοψηφίσματος (βίντεο)

                                                

           

                 .......

 

 

 

        Μετά τη μεγάλη ταραχή, ήρθε η ανακούφιση για τον Ντέιβιντ Κάμερον. Με εμφανή χαρά εμφανίστηκε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στρητ για να απευθύνει διάγγελμα για τα καλά νέα. Άλλωστε δεν είναι λίγο αυτό που θα πάθαινε και το Ηνωμένο Βασίλειο και ο ίδιος προσωπικά, ως πολιτικός. Ενώ παρέλαβε κράτος αρτιμελές, θα το παρέδιδε ....κουτσουρεμένο!

Πάλαιψε μέχρι δακρύων κυριολεκτικά και κινητοποποίησε τους πάντες! Την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ομπάμα, Τράπεζες, Εταιρίες, ακόμα και την Ελισάβετ. 

 

 

                                     Τίποτα δε θα είναι πια όπως πριν

 

 

      Παρά την επικράτηση του "όχι", ο ασκός του Αιόλου, μάλλον έχει ανοίξει.  Η Ενωμένη Ευρώπη μοιάζει πιο εύθραστη από ποτέ και τα μάτια είναι τώρα στραμμένα προς την Καταλωνία της Ισπανίας και τη Φλάνδρα του Βελγίου. Ακόμα και στο Κεμπέκ του Καναδά αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες για αυτονομία.

Στο εσωτερικό, ο Κάμερον θα παραχωρήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στη Σκωτία και ήδη εγείρουν τις ίδιες απαιτήσεις η Ουαλλία και η Βόρεια Ιρλανδία.

Όμως παρ' όλη την εκτεταμένη κινδυνολογία που απλώθηκε ώστε να επηρεαστούν οι Σκωτσέζοι και να μην ζητήσουν απόσχιση, το δημοψήφισμα αυτό εξακολουθεί να αποτελεί νίκη της δημοκρατίας.  

 

 

3 σχόλια:

  1. Οι Σκωτσέζοι κέρδισαν αρκετά από αυτή τη διαδικασία. Και αυτό βάρυνε στην ψήφο τους. Άλλωστε η αρχική τους απαίτηση ήταν το δημοψήφισμα να περιελάμβανε τρία ερωτήματα. Το πρώτο, πλήρης ανεξαρτησία και τα άλλα δύο για το είδος της αυτονομίας που επιθυμούν.
    Ο Κάμερον αρνήθηκε και επέμενε μόνο για το πρώτο ερώτημα. Τελικά επειδή στην πορεία το "ναι" ανέβαινε, αναγκάστηκε να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στο θέμα της αυτονομίας. Κερδισμένη η Σκωτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να αναγκασθουν να εκβιασουν κατι δεν πηγαινε καλα.Κατα την γνωμη μου και εχοντας ταξιδεψει αρκετα στην Σκωτια ηταν ριγμενοι σε πολλα επιπεδα.Δρομοι προνοια αγροτικα κλπ κλπ κλπ
    Ελπιζω αυτο να γινει μαθημα σε οσες χωρες ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν φερεται ισοτιμα στις επι μερους επαρχιες της.Το Βελγιο εχει επισης ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ δεν χρειαζονται αυτονομιστικα κινηματα .Στην Καταλωνια και στην χωρα των Βασκων υπαρχει μεγαλη διαφορα απο την αλλη Ισπανια.Στους Βασκους υπαρχει εκτος απο ζητηματα οικονομικα και ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ .Η παγκοσμιοποιηση τα κανει μια χαψια οταν ειναι ασθενεστερα.Ημουν και εξακολουθω να υποστηριζω μια Ευρωπη ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ.και οχι μονον οικονομικη ενωση .Η ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΠΧ δεν ειναι ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ αλλα κανεις δεν λεει στην Καλλιφορνια γιατι βοηθαμε την Οκλαχομα.Ξερω οτι στην ελληνικη κοινη γνωμη αυτο θεωρειται ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ομως πιστευω οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιμετωπισης των ΑΓΟΡΩΝ πλην των ισχυρων ομοσπονδων κρατων.Δυστυχως τα προβατα που ξεμοναχιαζονται συνηθως τα τρωει ο λυκος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πήγε να πάθει! Θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Ότι επί των ημερών του παραλίγο να χαθεί κοτζάμ Σκωτία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή