Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Άθλια η κατάσταση με τα λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό του Πόρου


     

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj27t-P4ZMChwjVdtoi7EJG8EdmvemhPWO9VIxq0PvVHn1ZKeNOVQ6lLlAteEFBsx50mUrr5rFrat05siEvrj4Y7oH7TSaZBTb-4EnIaCza-2mpAat861P-P7bfbjZ1K4RI5Pa1_jbwa867/s1600/10450850_329453213900656_1890316494069872820_n.jpg 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

       Για όσους ευαγγελίζονται ξεχωριστούς βιολογικούς καθαρισμούς, σαν το ΚΕΛ στη θέση "Π λ α τ υ χ ω ρ ά φ ι"   Σ π ά τ ω ν,  αντί της λύσης Ψυττάλειας, ιδού ένα ακόμη παράδειγμα προς αποφυγήν: 

Πρόκειται για το Βιολογικό Καθαρισμό του Πόρου, για την κατασκευή του οποίου κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Ήδη από πέρυσι όλες οι παραλίες του νησιού είχαν κινδυνεύσει να μετατραπούν σε έναν τεράστιο βόθρο εξαιτίας της κακής λειτουργίας των εγκαταστάσεων... Τώρα ο νέος Δήμαρχος με  δ ρ α μ α τ ι κ ή   α ν α κ ο ί ν ω σ η   εκθέτει με λεπτομέρειες την κατάσταση. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Δε συντελείται καμία επεξεργασία λυμάτων και το εξαγόμενο προϊόν απλώς κατηφορίζει μέσω των αγωγών εκροής στη θάλασσα. Στις δύο μη λειτουργούσες δεξαμενές βρίσκεται συσσωρευμένη λυματολάσπη σε ποσοστό σχεδόν 100% (η οποία μέχρι πρότινος -όπως είναι κοινό μυστικό- απορριπτόταν στη θάλασσα ακριβώς κάτω από τη μονάδα), ενώ στους υπόλοιπους χώρους βρίσκονται συσσωρευμένα χιλιάδες παροπλισμένα υλικά, αντλίες, παλιοσίδερα, αυτοκίνητα, βάρκες, κάδοι, εργαλεία, διάφορα υλικά και εξοπλισμός ιδιωτών»! 

Αναφέρεται ακόμα σε παράνομο δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο «έστελνε» τα λύματα στη θάλασσα, σε εκτεταμένη έλλειψη στεγανότητας με αποτέλεσμα τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη δυσλειτουργία και βλάβες στα αντλιοστάσια, σε υδραυλική αστοχία... 

Ο Δήμος ποτέ δε συντηρούσε το βιολογικό καθαρισμό ούτε υπήρχε εξειδικευμένος υπάλληλος, χρεωμένος με καθήκοντα που αφορούν τη λειτουργία του!  (Όλη η ανακοίνωση εδώ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231353861)

 

      Φυσικά αυτό δε συμβαίνει μόνο στον Πόρο, αλλά και σε πάμπολλους Βιολογικούς ανά τη χώρα. Ακόμα και στη Μύκονο, οι οσμές και τα λύματα του τοπικού Βιολογικού έχουν απομονώσει ένα τμήμα του νησιού...

Κατά κανόνα η Τοπική Αυτοδιοίκηση αμελεί ή αδυνατεί να ανταποκριθεί στη συντήρηση τέτοιων εγκαταστάσεων. Μόνο σε περιπτώσεις σαν της Ψυττάλειας υπάρχει σοβαρή εποπτεία. Και είναι απορίας άξιον στο θέμα της αποχέτευσης του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, γιατί ακόμα μερικοί αντιδρούν στη λύση αυτή με διάφορες δικαιολογίες. Η ίδια η ΕΥΔΑΠ, με έγγραφα και δημόσιες δηλώσεις στελεχών της, κρίνει τη σύνδεση και άλλων περιοχών της Αττικής με την  Ψ υ τ τ ά λ ε ι α  απαραίτητη για την καλή λειτουργία της!

 

 

Φωτ. από porosnews.gr

 




5 σχόλια:

  1. Έτσι και γίνει ΚΕΛ στο Πλατυχωράφι και δεν πάμε Ψυττάλεια, θα πρόκειται για τη χαριστική βολή στην Αρτέμιδα. Έχουμε έναν παράδεισο, την καλύτερη παραλία της Αττικής και την καταστρέφουμε. Αφήσαμε να την καταπατούν και να την κακοποιούν μια χούφτα αλήτες της νύχτας και επικρέμαται επιπλέον και η απειλή του ΚΕΛ! Η ΕΥΔΑΠ δηλώνει ότι δεν λειτουργεί καλά η Ψυττάλεια επειδή δεν έχουν πάει εκεί και άλλα δίκτυα και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Μεγάλη και η ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Κανένας τοπικός βιολογικός υπό την αιγίδα Δήμου δεν λειτουργεί καλά και πάντα αχρηστεύει την περιοχή. Ας το εμπεδώσουμε αυτό και να σπεύσουμε για Ψυτάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Δήμοι δεν καταφέρνουν να βάψουν ένα σχολείο και να κλείσουν μια λακκούβα και θα διαχειρίζονται κοτζάμ ΚΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OI ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΔΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ. ΛΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΨΥΤΑΛΕΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΧΩΡΑΦΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΨΥΤΑΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω στο super τουριστικο Ναυπλιο δεν τολμας να καθησεις στην παραλια ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί ο νέος Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας να πήρε θέση υπερ της Ψυττάλειας, όμως περιμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες πλέον. Οι δηλώσεις δεν αρκούν. Να δρομολογηθεί το θέμα άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή