Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αλβανική παράνοια





Πρωτοφανή έκτροπα στο Σερβία - Αλβανία για τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»



        Σε μια χώρα που μαστίζεται από φτώχεια, διαφθορά και ανομία,  με ανυπαρξία δομών ενός σύγχρονου κράτους σε τομείς όπως η υγεία η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη, είναι φυσικό να βρίσκουν έδαφος μισαλλόδοξοι εθνικιστικοί φανατισμοί....

 

Έτσι σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Σερβίας - Αλβανίας χτες, βρήκαν αφορμή να εκδηλώσουν Αλβανοί εθνικιστές το φανατισμό τους για την ιδέα μιας Αλβανίας, που θα περιλαμβάνει εδάφη του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Ελλάδας! 

Το λάβαρο της... οργής Είχαν μάλιστα προετοιμάσει το show με ένα ....τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι που ξεδίπλωσε ένα λάβαρο με την υποτιθέμενη μεγάλη Αλβανία και που έγραφε μάλιστα την ελληνική λέξη "αυτόχθονες"! Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεκόπη εν μέσω επεισοδίων και αναμένονται οι κυρώσεις της UΕFΑ. 

 

 

                         Κύμα ακραίου εθνικισμού στην Αλβανία



        Ως πρωτεργάτης της πρόκλησης, φέρεται ο αδελφός του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Όλσι Ράμα. Το γεγονός συνέβη λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού στη Σερβία.  Θα ήταν η πρώτη επίσκεψη Αλβανού Πρωθυπουργού στη Σερβία, εδώ και 70 χρόνια, η οποία κινδυνεύει να ματαιωθεί.

Ο ίδιος ο   Έ ν τ ι   Ρ ά μ α   καταφέρθηκε κατά των Σέρβων και "αγκάλιασε" τις ακραίες εκδηλώσεις, παρ' όλο που μέχρι τώρα προσπαθούσε να δίνει την εικόνα ενός σύγχρονου πολιτικού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η στροφή του αυτή δε μπορεί,  παρά να ερμηνευτεί ως πολιτική προσέγγισης των ψηφοφόρων εθνικιστικών τάσεων, που άλλωστε φαίνεται να αυξάνονται. Το απίστευτο παραλήρημα χιλιάδων Αλβανών, που υποδέχτηκαν ως ήρωες (!) τους ποδοσφαιριστές κατά την επιστροφή τους από τη Σερβία, φανερώνει ένα νέο κύμα εθνικισμού στη χώρα. 

Προοίμιο αναταράξεων στα   Β α λ κ ά ν ι α;  Διόλου απίθανο, αφού σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι πολιτικοί συνήθως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τα προβλήματα,  ενθαρρύνοντας εθνικιστικές εξάρσεις. 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου