Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στη φυλακή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χρ. Χριστοδούλου








  

 

 

 

 

 

  



       

Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για φορολογικά αδικήματα και πρόστιμο από Δικαστήριο της Λευκωσίας

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη για οικονομικές υποθέσεις, εναντίον πρώην κρατικού αξιωματούχου. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός δε δήλωσε στο φόρο εισοδήματος, επί σειρά ετών, ποσό 1 εκ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία του A. C. Christodoulou Consultants από την εταιρεία Focus Maritime Corp. του Ελλαδίτη εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα.

Η Δικαστής Λευκωσίας, Φάνη Καπετάνιου, χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως σοβαρά» τα αδικήματα και σημείωσε ότι «ενέχουν το στοιχείο του δόλου και της καταδολίευσης», καθώς ήταν προσχεδιασμένα, αφού ο κατηγορούμενος γνώριζε την υποχρέωσή του και τη σημασία να υποβάλει ορθή φορολογική δήλωση για το 1 εκ. της Focus, καθώς είναι πρόσωπο με γνώσεις νομικές, ενώ διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών. «Εύλογα δε αναμένεται», συνέχισε, «ότι πρόσωπο το οποίο τιμήθηκε με υπηρεσία σε τόσα σημαντικά πολιτειακά αξιώματα θα είναι ιδιαίτερα συνεπής στην τήρηση των νόμων και των υποχρεώσεών του δίνοντας και το παράδειγμα στους υπόλοιπους πολίτες», τόνισε η Δικαστής. 

Στην απόφαση υπογραμμίζεται, ακόμα, ότι η ποινή του «είναι μήνυμα προς τρίτους ότι και τα δικά τους αδικήματα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης».  

 

 

                            Στις φυλακές επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας... 

 

 

 

xristodoulou1 27-10-2014       Μετά την καταδίκη του, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου  οδηγήθηκε με την κλούβα της Αστυνομίας στις Κεντρικές Φυλακές. Κατά την άφιξή του, ωστόσο, δήλωσε στους δεσμοφύλακες ότι αισθανόταν πόνο στο θώρακα και έτσι, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις από προχτές και σήμερα επιστρέφει πάλι στις φυλακές, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

 

 

 

Πηγή: directnews.gr, sigmalive.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου