Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

1000 δωμάτια το νέο Προεδρικό Μέγαρο του Ερντογάν!




Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adını açıkladı: AK Saray

       Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία και θόρυβο διεθνώς η ανέγερση του νέου Προεδρικού Μεγάρου, στα περίχωρα της Άγκυρας, λόγω του ...φαραωνικού μεγέθους του, αλλά και του υψηλού κόστους του. Θεωρείται, ως άλλη μια ένδειξη της πολιτικής τού   "ν ε ο θ ω μ α ν ι σ μ ο ύ",   που εφαρμόζει του δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου. Χαρακτηριστικά, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει άρθρο με τον τίτλο, «μια νέα κατοικία για τον Σουλτάνο».. 

 

 

  Η κεμαλική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Ερντογάν, ότι προσπαθεί να αποκηρύξει το παρελθόν της Τουρκίας, χτίζοντας παλάτια με   χ λ ι δ ή,   παρόμοια με αυτή των Οθωμανών. Το κόστος της κατασκευής του ξεπέρασε μέχρι στιγμής τα  340 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να φτάσει τα 500 εκ. ευρώ περίπου. Η ανέγερσή του προκάλεσε αγανάκτηση και για έναν άλλο λόγο: Προκειμένου να κτιστεί, αποψιλώθηκε δάσος 300 στρεμμάτων.

 

 

 

Το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, που αποκαλείται και «Λευκό Σεράι» («Ak Saray») έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ.

 

 



Μεταξύ άλλων, υπάρχουν αίθουσες εκδηλώσεων και χώροι φιλοξενίας επισήμων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η πολυτέλεια. 

 


 

Μάλιστα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, πως το γραφείο του Τούρκου Προέδρου θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Στο Μέγαρο θα διαμένουν πλέον με τις οικογένειές τους καί ο Πρόεδρος Ερντογάν καί ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. 

 

 

Φωτ. από: byegοm.gov.tr, gazete5.com, rotahaber.com



1 σχόλιο:

  1. Το εσωτερικο του ειναι ακριβως ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ....ΤΟΥΡΚΟ ΜΠΑΡΟΚ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή