Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος






       Οι πορτογαλικές Εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν, ότι συνελήφθη αργά χτες βράδυ στο αεροδρόμιο της Λισσαβώνας, ενώ επέστρεφε από το Παρίσι, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για φοροδιαφυγή, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μετά από έρευνα ομάδας 60 και πλέον δικαστικών, τελωνιακών και  αστυνομικών.

Κατηγορείται ότι έλαβε παράνομα   τ ρ α π ε ζ ι κ ά   ε μ β ά σ μ α τ α   χωρίς αιτιολόγηση και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του Σαββάτου ενώπιον της Δικαιοσύνης.Εκτός από τον 57χρονο Σόκρατες, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν ακόμη τρεις άνθρωποι, οι οποίοι ήδη έχουν προσαχθεί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών. 

Ο Σόκρατες είχε υποστεί συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2011, τις οποίες κέρδισε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τότε, ο Σόκρατες παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του κόμματός του  και αργότερα ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως τηλεοπτικός σχολιαστής στην κρατική τηλεόραση. 

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2010.

 

 

 

Πηγή:  skai.gr από ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου