Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πανεπιστήμια σε κρίση και Πρύτανης ...μαινόμενος

"Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις"












  

 

 

        Φορτσάκης - φοιτητές, σημειώσατε 2. Παρά τον καταιγισμό δηλώσεων στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το "αίσχος"  της ομάδας φοιτητών που εισήλθε χωρίς άδεια στη συνεδρίαση της σεπτής συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και  δεν ...συνεμορφώθη προς στας υποδείξεις του "δυναμικού" πρυτάνεως, τα βίντεο άλλα έδειξαν: Όλως παραδόξως για πολλούς, οι νεαροί ταραξίες ήταν ευπρεπούς εμφάνισης και ο λόγος τους, αιχμηρός μεν, αλλά καταφανώς, σε πολύ χαμηλότερους τόνους από αυτόν του Πρύτανη Θεόδωρου  Φορτσάκη. Ενός ταγού υποτίθεται, που απειλώντας με το δάκτυλο προτεταμένο,  ούρλιαζε υστερικά: «Τσακιστείτε έξω»! «Φύγε από δώ»!

 

 

                      Πλήρης αποδιοργάνωση στο ελληνικό πανεπιστήμιο

 

 

        Το περιστατικό έδωσε βέβαια άφθονο υλικό στα κανάλια και ευκαιρία σε πολιτικούς, πανεπιστημιακούς κλπ. για δηλώσεις στα τηλεπαράθυρα, που εστίαζαν κυρίως "στο μπάχαλο στα πανεπιστήμια", στο "ποιοί δε θέλουν τη φύλαξη", "στην κομματικοποίηση", στο "να μπεί κάποια τάξη" κλπ. 

Όμως οι φοιτητές αντιμετωπίζουν στα Πανεπιστήμια μια χ ρ ό ν ι α   π α θ ο γ έ ν ε ι α   και παράνοια, που έχει γίνει καθεστώς, αφού τα πάντα υπολειτουργούν, με:

 

- 80% περικοπή του προϋπολογισμού

 

- ανυπαρξία φοιτητικών εστιών στα περισσότερα πανεπιστήμια ή πλήρη εγκατάλειψη των ήδη υπαρχουσών

 

- εκλογή καθηγητών χωρίς αξιοκρατία

 

- ένα σκληρό καθηγητικό κατεστημένο που διώχνει "κλωτσηδόν" άξιους καθηγητές από το εξωτερικό που τόλμησαν να εργαστούν  εδώ και που λεηλατεί τα εκατομμύρια των προγραμμάτων

 

- άθλια συναλλαγή και αλληλοκάλυψη μεταξύ καθηγητών και συνδικαλιστών φοιτητών

 

- ένα Πανεπιστήμιο που ανέχεται παράνομες μετακινήσεις  καθηγητών σε άσχετο γνωστικό αντικείμενο (!) και παράτυπους διορισμούς διδακτικού προσωπικού

 

- ένα Πανεπιστήμιο, που είναι εξασφαλισμένη η υπολειτουργία  του λόγω σωρείας απολύσεων διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού

 

- τα μαθήματα να γίνονται ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών και χωρίς θέρμανση

 

- τους άξιους, καί καθηγητές καί διδακτορικούς φοιτητές να καταφεύγουν πλέον σε πανεπιστήμια του εξωτερικού

 

- αμέτρητα και συνεχή κρούσματα ευνοιοκρατίας

 

- την κατάσταση στις υποδομές να χειροτερεύει  λόγω της κρίσης

 

- μια κοινωνία εν υπνώσει, που έχει πειστεί ότι γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων είναι η κομματικοποίηση, η ελλειπής φύλαξη, "το θράσος μιας μειοψηφίας φοιτητών που τα κάνει μπάχαλο" κλπ. 

 

 

                          Νέα πρυτανική θητεία και οι δηλώσεις Σαμαρά

 

 

 

        Σίγουρα η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία την εκλογή του Θεόδωρου Φορτσάκη, ως Πρύτανη, στη θέση του Θεοδόση Πελεγρίνη, που επικρίθηκε τόσο για ανοχή στα ακραία στοιχεία, όσο και για την ενασχόλησή του με το θέατρο! Τώρα προσβλέπουν στη σιδηρά πυγμή του νέου Πρύτανη, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πράγματα και να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο έκρηξης ενός νέου φοιτητικού κινήματος, ό,τι χειρότερο για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. 

 

Ο   Θ.  Φ ο ρ τ σ ά κ η ς,  τυγχάνει ιδιαίτερα πολυπράγμων. Εκτός από καθηγητής, διατηρεί συγχρόνως δραστήρια δικηγορική εταιρία, που παρείχε υπηρεσίες στο πρόσφατο παρελθόν σε υποθέσεις της αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του kathimerini.gr και τελευταίως στο ΤΑΙΠΕΔ, στη λεγόμενη αξιοποίηση του Ελληνικού, στην αντιδικία με το κίνημα "δεν πληρώνω" κλπ. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ και μετέχει ακόμα σε πλήθος συμβουλίων και επιτροπών.

Η έναρξη της πρυτανικής του θητείας σημαδεύτηκε από διενέξεις όχι μόνο με φοιτητικούς φορείς, αλλά και με  μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, προέβη δε σε ακραίες ενέργειες. Σε μια περίπτωση μάλιστα, κλήθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας, στης οποίας στο πόρισμα αναφέρεται ότι   ο   Π ρ ύ τ α ν η ς   «κ λ ε ί δ ω σ ε    τους εργαζομένους παραβιάζοντας στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας»!

 

Πάντως έλαβε θερμά συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ,  χαρακτήρισε  "θ ρ α σ ί μ ι α"  τους φοιτητές που εισήλθαν στην Πρυτανεία, κατηγορώντας συγχρόνως τις οικογένειές τους! (Βέβαια, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δε μας έχει ενημερώσει ακόμη για τη δική του οικογένεια, και κυρίως, γιατί απολύθηκε η καθηγήτρια του γιου του, η οποία κατά σύμπτωση τον έπιασε να αντιγράφει...)

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου παρά την ένταση
Προκειμένου να συνεδριάσει η Σύγκλητος.....

 

 

                                           Ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή κρίση

 

 

       Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός παιδιών πετυχαίνουν στα Πανεπιστήμια, με όρεξη και διάθεση να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους για ανωτάτου επιπέδου σπουδές, ιδιαίτερα στις λεγόμενες καλές σχολές.

 Η πολιτεία, εκτός από το πράγματι αξιοκρατικό σύστημα εισαγωγής, σε τίποτα δεν συνέβαλε γι αυτήν την επιτυχία. Οι  νέοι φοιτητές τα κατάφεραν με το μόχθο τους και με τεράστιες δαπάνες και   ο ι κ ο ν ο μ ι κ ή   α φ α ί μ α ξ η   τ ω ν   ο ι κ ο γ ε ν ε ι ώ ν    τους και μόνον!

Η αντιμετώπιση των νεοεισερχομένων στο πανεπιστήμιο είναι άκρως απαξιωτική και προσβλητική, λόγω της αποδιοργάνωσης και των προβλημάτων που ενδεικτικά προαναφέρθηκαν. Οι ακρότητες και οι υπερβολές στο θέμα της πολιτικοποίησης, τα κρούσματα έλλειψης σεβασμού στους καθηγητές και στο χώρο, δεν είναι η ρίζα του κακού, αλλά τα  α π ό ν ε ρ α  μ ι α ς   π α ρ α κ μ ή ς   και εγκατάλειψης της Παιδείας, που υπέβοσκε ωστόσο, εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά τώρα διογκώθηκε.  

 

 

  

       Κατάλογος εισερχομένων. Είχε ξανασυμβεί επί Παπαδόπουλου στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973!




                                       Η φύλαξη και τα ανοιχτά πανεπιστήμια

 

 

       Πολύς λόγος και για το αυτονόητο της φύλαξης κάθε δημόσιου χώρου. Πάντα υπήρχε και υπάρχει και ούτε σημαίνει μη ανοιχτά πανεπιστήμια. Όμως η ηρεμία, η τάξη και η πρόοδος δεν επιβάλλονται με ένστολους σεκιουριτάδες, αλλά με την πάταξη της διαφθοράς, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και φυσικά τη γενναία υποστήριξη με τα ανάλογα   κ ο ν δ ύ λ ι α. 

Μια βόλτα σε  κάποια από τα πιο φημισμένα και παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, αρκεί για να καταδείξει την ιδέα και την αξία ενός ανοιχτού πανεπιστημίου. Ανοιχτού όχι μόνο στην έρευνα και στην πρόοδο, αλλά και στην κοινωνία. Τρανταχτά παραδείγματα, τα περίφημα πανεπιστήμια  της   Ο υ τ ρ έ χ τ η ς  στην Ολλανδία, της   Χ α ϊ λ δ ε λ β έ ρ γ η ς   στη Γερμανία,  ή της Π α β ί α ς  στην Ιταλία, στα οποία, οποιοσδήποτε περαστικός ή τουρίστας εισέρχεται χωρίς να του ζητούν έλεγχο, περιδιαβαίνει ελεύθερα τους εσωτερικούς χώρους των ιστορικών κτιρίων με τις λαμπρές αίθουσες τελετών και επισκέπτεται ακόμα και βιβλιοθήκες...

 

 

 

10 σχόλια:

  1. Τον χωρο του Πανεπιστημιου πρεπει να ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΟΛΟΙ.Οι διδασκοντες και οι διδασκομενοι.Οι εργαζομενοι εκει αλλα και οι επισκεπτες.Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΑ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΛΑΒΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΟΦΟΥΣ ειναι αποδειξη της ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.Απο τοπος διακινησης της γνωσης εχει γινει ΤΕΚΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΣ και αντι διακινηση ιδεων εχουμε διακινηση ΠΟΝΤΙΚΩΝ Ντροπη λοιπον για ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομενους.Γιατι ολοι ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για αυτο το χαλι.
    Δεν ειναι θεμα ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ να διατηρειται ενα πανεπιστημιο σε καλη κατασταση Κανεις δεν ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ να βγαζει τα απωθημενα του ανεξελεγκτος στους τοιχους ΣΤΗΝ ΧΑΙΙΛΔΕΜΒΕΡΓΗΣ ....γιατι οι ιδιοι οι φοιτητες και καθηγητες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.Δεν χρειαζονται αστυνομευση για να φερονται ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.Μορφωση με βανδαλισμους ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Κακως οσοι το κανουν κακως και οσοι το ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ και κακιστα ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ λες και ειναι ξενη υποθεση ενος αλλου κρατους Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά τα δεινά. Ένα απ' αυτά το εμπόριο των σημειώσεων που κάνουν κάποιες φοιτητικές παρατάξεις (και η ΔΑΠ ανάμεσα σ' αυτές), κάτω από τη μύτη των καθηγητών, σα να μη τρέχει τίποτα. Είναι πολύ σάπιο το όλο σύστημα και θα αργήσει να συνέλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ την φερουν οι ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ.Αυτοι ψηφοθηρουσαν για να ψηφισθουν απο τους φοιτητες αυτοι ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΕΙΡΑΝ.Τωρα ανακαλυψαν τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΧΩΝ ΤΟΥΣ?Που ηταν τοσα χρονια που τους ψηφιζαν αυτοι που σημερα ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ με τον παλιο νομο?
    Οι φοιτητικες ΨΗΦΟΙ και οι συναλλαγες ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ με τις παραταξεις ηταν η βομβα στα θεμελια του Πανεπιστημιου.Αυτη την βομβα ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ και τωρα που εσκασε αναρωτιουνται ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ?Φταιει οτι ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.Ο ΣΠΕΙΡΩΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ και τσαμπα τσαμπουκα πουλατε.Οταν επρεπε να σταθειτε ορθιοι πεσατε στο ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΟ των παιδιων γιατι παιδια ειναι ακομα πολλοι φοιτητες.Χασατε λοιπον καθε ΣΕΒΑΣΜΟ και ο σεβασμος ευκολα χανεται αλλα ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟΚΤΙΕΤΑΙ.ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΕΙΣ και εσεις εκει ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΟΙΚΤΡΑ.
    Ελπιζω περισσοτερο στην ωριμοτητα των παιδιων παρα στα δικα σας κατορθωματα ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ και αργα πατε να το μαζεψετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο ανώμαλο που βλέπω στους νέους ανθρώπους, είναι να μην αντιδρούν σε ότι στραβό συμβαίνει γύρω τους. Μπορεί το να βρεθεί μια ομάδα φοιτητών μέσα στη Σύγκλητο με το έτσι θέλω και να απαιτεί από τον Πρύτανη να ακουστεί, να είναι λάθος τακτικής και παράτυπο ακόμα και υπερβολικό και για άλλους μπορεί και εξωφρενικό. Πάντως είναι υγιές ο νέος να αντιδρά.Και η κοινωνία πρέπει να είναι ανεκτική στη νεανική υπερβολή ακόμα και αν τη θεωρεί αποκοτιά.
    Δεν είδαμε αλήτες, είδαμε ζωηρά νεανικά πρόσωπα να ορμούν, να υψώνουν τη φωνή, αλλά παρ' όλα αυτά να μη χάνουν τη ψυχραιμία και μάλιστα να απευθύνονται στον πληθυντικό στους καθηγητές και στον Πρύτανη, ο οποίος ήταν απίστευτος! (Και για να τα μαζέψει μετά, έκανε βόλτα στα κανάλια με τη μάσκα του μειλίχιου και χαμογελαστού!)
    Έίπανε πως αυτά τα παιδιά ήταν μια αδέσποτη ομάδα, μάλλον της Αριστεράς, ίσως του κόμματος Ανταρσύα, δηλαδή δεν ανήκει σε κάποια οργάνωση μεγάλων κομμάτων. Νομίζω δεν έχει σημασία. Το διάβημά τους είτε το λέμε νεανική τόλμη ή νεανικό θράσος, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, λίγο ή πολύ. Μήπως θα προτιμούσαμε να λένε ναι σε όλα και να ασχολούνται μόνο με τη διοργάνωση πάρτυ και βραδυές στην Πάολα, όπως κάνει μια πασίγνωστη φοιτητική οργάνωση; Είναι πιο φυσιολογικό αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η ιστορια με τους αιωνιους φοιτητες ειναι πολυς θορυβος για το τιποτα. Χιλιαδες γραφοντουσαν σε μια σχολη οταν τελειωναν τη δικη τους και συνηθως την παρατουσαν μετα. Σιγουρα πολλοι απο τους αιωνιους φοιτητες, θα εχουν παει στην .....αιωνιοτητα!!! Μαλλον και γω ειχα γραφτει, δηλαδη ουτε το πολυθυμαμαι. Ειναι απλο: να δουν ποιοι ερχονται και δινουν μαθηματα και ποιοι εχουν σταματησει πχ περαν της πενταετιας η ας βαλουν άλλο οριο και να τους διαγραψουν. Αμα καποιοι δινουν σε λογικα διαστηματα τα μαθηματα τους, τοτε η να τους αφησουν ή να εξετασουν αν δικαιολογειται αυτο και δεν ειναι ρεμπεσκιεδες. Ας τους βαλουν μια προθεσμια και τελος. Αυτο το χιλιαδες αιωνιοι φοιτητες ειναι σιγουρα μουφα. Το λεει ο Λοβερδος (αυτος που δεν πηγε στη δοξολογια) μεσα σ ολα για να δικαιολογησει την εννοια του μπαχαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕΙΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεισ δικιο, ο Φορτσάκης φορτσάρησε, μόνο που ..κλατάρησε τελικά!!!

      Διαγραφή
  7. Αν ενας ΠΡΥΤΑΝΗΣ βγαινει ετσι εκτος εαυτου τι να πεις για τα παιδια?Ως πρυτανης επρεπε να ειναι ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ .Να εχει καταλαβει οτι τοσα χρονια συναλλαγη ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.Το ζητημα δεν ειναι η ΦΥΛΑΞΗ .ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.Το να ωρυεσαι ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ .Επι της ουσιας τωρα.Αφου δεν προβλεπεται απο τον νομο ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ μπορουσε να κανει αυτο που εκανε ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.Ειπε δηλαδη στειλτε αντιπροσωπεια και οχιΜΠΟΥΚΑ.Αυτο ειναι σωστο .Αν ο νομος δεν αρεσει στους φοιτητες ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ να διεκδικησουν την αλλαγη του.Η καταργηση νομου δεν ειναι θεμα του πρυτανη ειναι του ΥΠΟΥΡΓΟΥκαι κακως απαιτουσαν κατι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.Να πηγαιναν να διαμαρτυρηθουν στον υπουργο.Τωρα που εγιναν ΘΕΑΜΑ ολοι στα καναλια ,,αισθανονται οτι κατι πετυχαν ?Ποιος καταλαβε ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ?Γιατι δεν εδιναν συνεντευξη τυπου να εξηγησουν και σε εμας ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να υπαρχει πανεπιστημιο τι θελουν και πως σκοπευουν να το διεκδικησουν?Τα σχολια πολλων ειναι..τα παλιοπαιδα....ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΕΛΙΚΑ και να δικαιωνεται ο απωλεσας την ψυχραιμια του πρυτανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο καλό είναι πως το καθηγητικό κατεστημένο, είναι αναγκασμένο να δώσει μάχη να σωθεί το Δημόσιο πανεπιστήμιο, διότι στα επελαύνοντα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα υπάρχει δυνατότητα για ραχάτι, ρουσφέτι και διορισμό κουνιάδων και κουμπάρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάλευαν χρόνια να βγάλουν πρύτανη τον Φορτσάκη και το κατάφεραν τώρα, με, απ' ότι λέγεται, αμφιλεγόμενες διαδικασίες, αφού οι υποψήφιοι επιλέγονται βάσει του νέου νόμου, από τα συμβούλια των Πανεπιστημίων! Χτες κλείδωσε το πανεπιστήμιο μέχρι τη Δευτέρα που είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου, για να μη γίνει κατάληψη. Λοκ - άουτ!!!!!
    Πάντως η περίπτωσή του μάλλον θα αποβεί μπούμεραγκ. Δεν τον κόβω να διοικεί και πολύ ψύχραιμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή