Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Διαδηλώσεις και τραυματίες έξω από τη Σκάλα του Μιλάνου







Τρεις διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων και αστέγων στο Μιλάνο, λίγο πριν από την πρεμιέρα των παραστάσεων της Σκάλας του Μιλάνου, με το "Φιντέλιο" του Μπετόβεν με διευθυντή ορχήστρας το διάσημο Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ. 

 

 

 

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία μπροστά από το διεθνούς φήμης θέατρο,  αλλά και στους γύρω δρόμους. Παρά τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, οι διαδηλωτές ήρθαν τελικά, σε επαφή με τους αστυνομικούς και επακολούθησαν βίαια επεισόδια, υπό τα όμματα αναρίθμητων έκπληκτων τουριστών..

 

 

 

 

 Η κατάσταση εκτονώθηκε κάπως όταν οι αστυνομικοί επέτρεψαν στους διαδηλωτές να σταθούν μέσα στην πασίγνωστη galleria Vittorio Emanuele.

Να σημειωθεί, πως ανάμεσα στις διασημότητες που παρακολουθούσαν την παράσταση στη Σκάλα, περιλαμβάνονταν η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, το μεγάλο αστέρι του χορού, Κάρλα Φράτσι κ. ά.

 

   

 

 

 

 

     Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση βόμβας μολότοφ. Τα κύρια συνθήματα που φώναξαν έως τώρα οι διαδηλωτές, ήταν κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ρέντσι (με αναφορά, ιδίως, στην μεταρρύθμιση του εργασιακού) αλλά και στην υποχρεωτική εκκένωση ακινήτων που έχουν καταληφθεί από άστεγους και μετανάστες σε περιφερειακές συνοικίες του Μιλάνου. 

 

 

Πηγή: ilmessaggero.it







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου