Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή Προέδρου: Χορός παρεμβάσεων και "διεργασιών"







       Ένα φάντασμα πλανιέται (πάλι!) πάνω από τη χώρα μας: Το φάντασμα του εκφοβισμού και του εκβιασμού. Όπως κάθε φορά που οι Έλληνες ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα του εκλέγειν είτε πρόκειται για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε για νέα κυβέρνηση. Ένα μικρό απάνθισμα από το καταιγισμό των πάσης φύσεως παρεμβάσεων:

 

- Ο εμποροβιομήχανος και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε την ανησυχία των επιχειρηματιών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

- Για κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας προειδοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Στουρνάρας.

- Νίκος Δένδιας: «Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μπούμε σε μεγάλο μπελά».

-«Όλα κρέμονται από μια κλωστή, που είναι η βούληση του ελληνικού λαού και αν κοπεί μπορεί να οδηγηθεί η χώρα στην απόλυτη καταστροφή», επισήμανε ο έτερος μέγας πολιτικός ανήρ Ευάγγελος Βενιζέλος.

- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί στην καταστροφή»

- Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε στην τηλεοπτική εκπομπή ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις προς την Αθήνα για κήρυξη πιστωτικού γεγονότος εφόσον προκηρυχθούν εκλογές. Αργότερα ωστόσο ανασκεύασε, λέγοντας, ότι ουδέποτε υιοθέτησε τα περί πιστωτικού γεγονότος, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα.


Ζαν - Κλώντ Γιούνκερ :  «Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα... Δε θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία... Θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα»

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόωπος της Ε.Ε. προέβη σε δημόσια(!) δήλωση στήριξης του Σταύρου Δήμα , ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την άποψη, πως αν γίνουν εκλογές, θα είναι «κρίμα» η Ελλάδα να βρεθεί ξανά αντιμέτωπη και πάλι με Grexit. Σήμερα, προ ολίγου ανασκεύασε κι αυτός, δηλώνοντας πως «θέμα Grexit για μένα δεν έμπαινε ποτέ» και ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά..

 

 

                      Οι ΑΝΕΛ στη δίνη και στο κέντρο των εξελίξεων

 

 

Σε πλήρη ...ανάπτυξη η κολοσσιαία επιχείρηση κατασπάραξης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

  - Στην Εισαγγελία είναι σε εξέλιξη η έρευνα για απόπειρα χρηματισμού προκειμένου να ψηφίσει τον Δήμα, της βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση τριών άλλων βουλευτών του κόμματος με τις συνεχείς αναδιπλώσεις μέχρι την τελική  ... κορύφωση:

 

- Ο Γ. Νταβρής στις 9/12 δήλωνε: «Ίσως στηρίξω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ξεκαθαρίζοντας, ότι η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από την γνώμη των ψηφοφόρων του. 

Στις 12/12 δήλωσε, ότι  θα υπερψηφίσει για Πρόεδρο  και μετά έκρινε, ότι ...δεν του χρειάζεται να συνεχίζει να είναι πολιτικός,  και  δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές....

Στις 15/12 το διατυμπάνισε κιόλας: «Θα υπερψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα!».

 

- Ο Β. Καπερνάρος πάλι, «κλίνω (sic) προς το όχι και στις τρεις ψηφοφορίες.

 

Ο Παναγιώτης Μελάς στις 19/11 αποκάλυψε ότι προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αν συμφωνεί με το πρόσωπο που θα προταθεί, πολύ δε περισσότερο αν το πρόσωπο αυτό είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Στις 20/11: «Είμαι 50 - 50 για να ψηφίσω».

Στις 1/12 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Στις 2/12, μιλώντας για την εμπλοκή του ονόματός του σε δωροδοκία, δήλωνε,  «επειδή είχα πει ότι δεν ξέρω, αν θα ψηφίσω ναι ή όχι, βγάλανε αυτή την κακοήθεια, την αισχρότητα και τη βρωμιά, προκειμένου να με πιέσουν».

Στις 9/12 διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει στην επίμαχη ψηφοφορία, εμφανίστηκε ωστόσο θετικός απέναντι στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα.

Στις 10/12: «Οι πιθανότητες μου να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν ανέβει στο 70-80%»!!!! 

 

 

                                           Οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα 

 

 

      Εν τω μεταξύ, φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων, νέο μαχαίρι στις δαπάνες υγείας, εσωτερικό δανεισμό του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και τράπεζες και πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2015 ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές στην έκθεση που ετοίμασαν και έστειλαν  στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της δίμηνης παράτασης.

 

 

          Λα Ρεπούμπλικα:  «Κεκαλυμμένος εκβιασμός» προς τους Έλληνες

 

 

       Ο αρθρογράφος της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, Μικέλε Σέρρα, αναφέρει σε σχόλιό του αφιερωμένο στην χώρα μας: 

«Αν ήμουν Έλληνας, η ιδέα ότι "οι αγορές" αντιμετωπίζουν με τρόμο την ενδεχόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, θα με ωθούσε να τον ψηφίσω...«Ο κεκαλυμμένος εκβιασμός που η χρηματιστική οικονομία ασκεί επί της πολιτικής, είναι ήδη πολύ συζητήσιμος σε περιόδους ευημερίας. Αλλά σε περιόδους ισχνών αγελάδων, εκτός από αμφισβητήσιμος, γίνεται και εύθραυστος, διότι όταν   κ α ν ε ί ς   δ ε ν   έ χ ε ι   τ ί π ο τ α   ν α   χ ά σ ε ι,   η ανατροπή των όποιων κανόνων και δεδομένων, προκαλεί λιγότερο φόβο», προσθέτει ο Σέρρα. 

 

 

Εικόνα, από colourbox.com

3 σχόλια:

  1. Εμένα μ αρέσει πιο πολύ ο Νταβρής! Αφού ψηφίσει πρόεδρο και με τα δύο χέρια, μετά την κοπανάει από την πολιτική. Τί λόγο έχει πια να ξανακατεβαίνει υποψήφιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για εκβιασμό, όπως σε όλες τις εκλογές. Τα ίδια είχαν κανει και στην Κύπρο με το σχέδιο Ανάν. Εκεί όμως υπήρχε ένας Τασος Παπαδόπουλος και ώρθωσε ανάστημα. Εδώ οι περισσότεροι φοβούνται να πάνε κόντρα στους Ευρωπαίους. Δεν καταλαβαίνουν, ότι όταν πέφτει τόση προπαγάνδα και απειλές, πρέπει να τα αψηφήσεις όλα και να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, για να μειωθει η λιστα αναμονης ανεργων υποψηφιων πρωθυπουργων.Εχουμε 3 ανεργους κομματικους πρωθυπουργους σε 5 χρονια(κωστακης γιωργακης αντωνακης και παμε για τεταρτο.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΤΟΝ.Αλλη μια τετραμηνη αναμπουμπουλα .να δωσει ΠΑΛΙ ΧΡΗΣΜΟ Ο ΛΑΟΣ να γινουν ερευνητικες διερευνητικες εξεταστικες κλπκλπκλπ γιανα παμε back to sqare one η ελληνικα εδω ηρθαμε στο εργο....Οι δημοσκοπησεις λενε οχι εκλογες, τα κομματα λενε εκλογες τωρα και ο χορος στου κασσιδη το κεφαλι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
    . ..ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ψηφισουμε υπερ η εναντιον του Σοιμπλε.?. Αν θα ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ? Η ΑΝ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ? Αν απλα αλλαζουμε κομμα παλι και δεν κανουμε επανασταση γιατι αυτα τα ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ εκατερωθεν που απευθυνονται σε ανεγκεφαλους ποδοσφαιροφιλους η ακομα χειροτερα σε χουλιγκανους φανατισμενους οπαδους ?
    ψυχραιμια παιδες....εχουμε να δουμε και αλλες γελοιοτητες απο αυτους που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ .Μην το ξεχναμε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή