Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ένας πολιτικός, "λίγος"



  
        Δεν είναι μόνο ότι κατηγορείται μαζί με τη Μέρκελ για αδικαιολόγητη επιμονή στη λανθασμένη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, αλλά στη σημερινή συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο Σόιμπλε παρουσίασε εικόνα  κ α κ ι α σ μ έ ν ο υ   α λ α ζ ό ν α,   απαράδεκτη για σοβαρό πολιτικό που κατέχει μάλιστα και υψηλό αξίωμα.

Κατ' αρχάς, όπως αναμεταδίδεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, υποδέχτηκε τον Έλληνα ομόλογό του ...θυμωμένος και χωρίς την τυπική χειραψία! 

Στη δε επακολουθήσασα κοινή συνέντευξή τους, όταν του τέθηκε το ερώτημα από Έλληνα δημοσιογράφο για την γερμανική εμπλοκή στη διαφθορά και έφερε ως παράδειγμα αυτό της SIEMENS και του Μιχάλη  Χ ρ ι σ τ ο φ ο ρ ά κ ο υ,  ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και να είναι αμήχανος. Τελικά απάντησε πολύ γενικά, λέγοντας ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα του οίκου του. Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο Γιάννης Βαρουφάκης λέγοντας, ότι  ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα του οίκου του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η   δ ι α φ θ ο ρ ά   ε ί ν α ι   δ ι α κ ρ α τ ι κ ή  και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην Ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξή της, παραπέμποντας   ευθέως στη στάση της Γερμανίας στο θέμα Χριστοφοράκου.

       Ούτε και τότε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εδέησε να απαντήσει για τον Χριστοφοράκο της SIEMENS και γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος στη Γερμανία όπου κατέφυγε, αντί να εκδοθεί στη χώρα μας για να δικαστεί.  Κοινώς, έκανε την πάπια...



2 σχόλια:

  1. Τα έχασε ελαφρώς ο Σόιμπλε όταν ο δημοσιογράφος Βαλασόπουλος, έκανε την παρακάτω ερώτηση: «…στο θέμα της διαφθοράς, στο 90% των περιπτώσεων είναι πίσω μια γερμανική εταιρεία! Για ποιόν λόγο ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος;» Μπράβο στον δημοσιογράφο! Αλλά και ο Βαρουφάκης δεν το άφησε να πέσει κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτες αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, ο οποίος εμπλεκόταν στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens και τη δωροδοκία των Ελλήνων αξιωματούχων. Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας στις δίκες του, ήταν και ο Χριστοφοράκος! Πώς να μην καταπιεί τη γλώσσα του ο Σόϊμπλε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή