Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα εφοπλιστών στην κυβέρνηση




         Δεν είναι μόνο η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, η ΕΚΤ και οι διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης που απειλούν αυτές τις μέρες τη νέα κυβέρνηση. Ανάλογο μήνυμα  έστειλε και ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ. Σ. της Ένωσης, την Τετάρτη. Είπε, πως οι πλοιοκτήτες επιθυμούν μεν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε  ν α   μ η ν   α λ λ ά ξ ε ι   τ ο  θ ε σ μ ι κ ό   π λ α ί σ ι ο   που τους αφορά, εννοώντας φυσικά την φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν. 
Το συγκεκριμένο απόσπασμα - μήνυμα, από την ομιλία:

«...Το νέο Δ.Σ.σ. καλείται να διαμηνύσει στην Πολιτεία και στην κοινωνία ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία, ως εθνικό κεφάλαιο με καθοριστική οικονομική, πολιτική και στρατηγική σημασία για την πατρίδα μας ήταν, ήταν, είναι και επιθυμεί να παραμείνει παρούσα στον τόπο της. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να την αφήσουμε εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων, σεβόμενοι πλήρως το θεσμικό της πλαίσιο, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις που επιδεικνύει, προσφέροντας στην Ελλάδα το ύψιστο προνόμιο να κατέχει την πρώτη ναυτιλία διεθνώς...» 

         Υπενθυμίζεται ότι μετά από έντονες πιέσεις των δανειστών για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία με τους εφοπλιστές για ...εθελοντική καταβολή της έκτακτης εισφοράς.  Αργότερα, λόγω συνέχισης των έξωθεν πιέσεων, η κυβέρνηση Σαμαρά βεβαίωσε τα ποσά της έκτακτης εισφοράς, πλην όμως δεν εισπράχτηκαν, επειδή το Υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησε ποτέ σε έκδοση αποφάσεων και εγκυκλίων!




Εικόνα, από newsbomb.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου