Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Υποψήφιοι βουλευτές στην Τουρκία ντύνονται Οθωμανοί!


 

        Το δόγμα του   ν ε ο θ ω μ α ν ι σ μ ο ύ, έμπνευσης του νυν Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι αμφίβολο αν ευδοκίμησε στην τουρκική εξωτερική πολιτική, στο εσωτερικό της χώρας όμως, κάνει θραύση! 

 

 

ImageΜετά το πολυτελές   Προεδρικό Μέγαρο των 1.150 δωματίων, ήρθε η σειρά των φρουρών του Μεγάρου, που πρόσφατα σε υποδοχή ξένου ηγέτη, εμφανίστηκαν ως πολεμιστές με υψωμένες λόγχες, αλυσιδωτούς θώρακες και ψεύτικα μουστάκια, προκαλώντας ένα σαρκαστικό ντελίριο στο διαδίκτυο. 

 

 

Τη σκυτάλη πήραν τώρα αρκετοί υποψήφιοι του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ), που ποζάρουν σε προεκλογικές αφίσες ντυμένοι αλά οθωμανικά:

 

 

 

Υποψήφιος στο Ικόνιο, στην  προεκλογική του αφίσα φορά τη στολή των Σελτζούκων πολεμιστών του 14ου αιώνα, επειδή το Ικόνιο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων!

 

 

 

 

 

 

 

Ένας άλλος, εμφανίστηκε σε αφίσες, με περιβολή σουλτάνου της περιόδου 1600 - 1700!

 

 

 

 

 

 

Παρόμοιας αισθητικής και μια άλλη αφίσα υποψηφίου με επίσης σουλτανική αμφίεση, που ελέω φωτοσόπ, ποζάρει ανάμεσα στο ζεύγος Ερντογάν με φόντο το νέο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο..

 

 

 

       Σε πολλούς ψηφοφόρους άρεσε η ιδέα, αρκετοί όμως και κυρίως Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Τουρκία, διακωμωδούν το θέμα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου