Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σούρλας: Τεράστια τα κέρδη των ολιγαρχών με αντάλλαγμα τη στήριξη πολιτικών...




                           
                 

                   






        «Εθνικό έγκλημα» χαρακτηρίζει τη διαφθορά στην Ελλάδα ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. Κάνει λόγο για σχέσεις διαπλοκής οι οποίες κρατούν πολλές δεκαετίας, αποφέροντας τεράστια κέρδη στην οικονομική ολιγαρχία με αντάλλαγμα τη στήριξη σε πολιτικές ελίτ. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών – επιχειρηματιών και Μ.M.E.

 «Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ εξουσίας και οικονομικής ολιγαρχίας δεν μπορεί ούτε η δημοκρατία να λειτουργήσει ούτε ο τόπος να πάει μπροστά», τονίζει ο κ. Σούρλας, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να περιορίζονται στις δραστηριότητές τους και όχι να ποδηγετούν την πολιτική ζωή του τόπου.Παράλληλα επισημαίνει πως οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να είναι μέτοχοι στους επιχειρηματίες. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, πέντε είναι οι βασικοί πυλώνες της φοροδιαφυγής στη χώρα μας: 

Λαθρεμπόριο καυσίμων 

Λαθρεμπόριο τσιγάρων

Πλαστά εικονικά τιμολόγια

Τριγωνικές συναλλαγές

Offshore εταιρείες

«Αυτοί που κάνουν το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι γνωστοί, από όλες τις κυβερνήσεις. Δυστυχώς δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι», υπογραμμίζει ο κ. Σούρλας.

 

«Εκεί που υπάρχει πολιτική βούληση επαρκής, δεν υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή», υποστηρίζει ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και αποκαλύπτει πως αν και είχε ρητή εντολή να χτυπήσει τη διαπλοκή, εν τέλει έμεινε μόνος του. 

 

 

Αναρτήθηκε 12/2/2015 από newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. Ο Γιώργος Σούρλας είναι ένας πολύ έντιμος πολιτικός χαμηλών τόνων. Αν και νεοδημοκράτης δε δίστασε ποτέ να καταγγείλει και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμα και αν του τραβούσαν οι δικοί του το χαλί κάτω απ' τα πόδια και τον άφηναν μόνο του.
    Θα ήταν μια ιδανική περίπτωση ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αντί για τον κομψευόμενο κο τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εριζουμε με την Ευρωπη για την καραμπολα του κ Τιποτα Πολλες οι καραμπολες που γινονται αυτη την στιγμη .Εκλογες στο Αμβουργο ,εκλογες στην Φινλανδια,τα εσοδα μειωνονται αντε να βαφτισουμε το παιδι να λειτουργησει η ερημη η αγορα,να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ η αποφαση του Ντραγκι και υπερ μας και να προχωρησουμε επι τελους.Παει η μιση χρονια και και δεν ειμαστε Βελγιο να λειτουργει το κρατος ανεξαρτητως κυβερνησης. Δηλαδη αν δεν γινει συμφωνια που δεν θα γινει σημερα δεν θα βγαλουμε προεδρο?Αντε Γιουνγκερ παρτον να ησυχασουμε πια,να δωσουμε και νεο ονομα στην τριμερη που θα ελεγχει ,να παρουμε και τιποτα,γιατι δεν μαζευουμε μονοι μας φορους με τα δεν πληρωνω πριν και μετα τις εκλογες καθε δυο χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή