Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των Podemos στη Μαδρίτη








        Χιλιάδες Ισπανοί πλημμύρισαν χθες την κεντρική  πλατεία της Μαδρίτης, Puerta del Sol και την πέριξ περιοχή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κόμματος των Podemos, που  π ρ ο η γ ε ί τ α ι    σ τ ι ς   δ η μ ο σ κ ο π ή σ ε ι ς   και έκανε επίδειξη πολιτικής δύναμης. «Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, το πλήθος έφτανε τις 153.000, ενώ κατά τους διοργανωτές ξεπερνούσε τις 300.000. 

 


podemos1

 

   

Ανάμεσα στα διάφορα πανώ υπήρχαν  ε λ λ η ν ι κ έ ς   σ η μ α ί ε ς,  σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και ανάλογα συνθήματα.

 

 

 

        

 

         Στις ευρωεκλογές του 2014, το Podemos είχε καταφέρει να εκλέξει 5 ευρωβουλευτές, επί συνόλου 54. Βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ενόψει των φετινών βουλευτικών εκλογών, προηγείται στην πρόθεση ψήφου, καταφέροντας να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει το 28,2%, ακολουθεί το σοσιαλιστικό PSOE με 23,5%, ενώ το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.

 

 

 

 

Πηγή: imerisia.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ γιατι ειμαστε μπροστα και μπορει να φαμε πρωτοι την σφαλιαρα .Ο ΡΑΧΟΥ εχει σβυσει οπως ο Σαμαρας αλλα η Ισπανια ειναι πολυ ψηλη για να σκυψει ευκολα. Αρα σε τυχον σφαλιαρα ο χαμηλοτερος εχει την πιθανοτητα να την φαει καταμουτρα οπως την εισπραξε η Κυπρος.Παρ ολο ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ στην Ελλαδα απο την τοτε Αντιπολιτευση Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΕΠΕΣΕ.
    Θελει πολυ προσοχη και ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ πραγμα που φανιηκε το Σαββατο.Η λυγαρια λιγιζει αλλα δεν σπαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή