Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Spiegel: Το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί»





Spiegel: Το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί»          Το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί, αναφέρει σε σημερινό άρθρο γνώμης το περιοδικό “Der Spiegel” στην ηλεκτρονική του έκδοση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα κούρεμα θα ήταν η πιο ειλικρινής επιλογή και σημειώνει, ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται φρέσκο χρήμα για κοινωνικές παροχές, αλλά για να ξεπληρώσει το χρέος της. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του περιοδικού, «δανείζουμε τους Έλληνες για να πάρουμε πίσω τα λεφτά που τους δανείσαμε προηγουμένως. Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτό». 

Όπως τονίζεται στο άρθρο γνώμης, τα 227 δισεκ. ευρώ που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν δώρα, ήταν δάνεια. Ωστόσο είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουν οι χώρες - πιστωτές, με πρώτη απ' όλες τη Γερμανία, ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στα ταμεία τους. 

 Όπως τονίζεται, «μπορεί να είναι λάθος ο τρόπος που το εκφράζουν, αλλά οι Έλληνες στον πυρήνα του προβλήματος έχουν δίκιο, η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους, δε μπορεί να σωθεί με νέα δάνεια». 

 Το κούρεμα του χρέους θα έδινε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να ορθοποδήσει και να γίνει ξανά υπεύθυνη για τον εαυτό της, αποδεικνύοντας, ότι είναι έτοιμη και ικανή να απαλλάξει τη χώρα από τα δεινά της διαφθοράς και να επιβάλει επιτέλους ένα λογικό φορολογικό σύστημα.  

Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους δανειστές, ειδικά από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, ωστόσο σημειώνει, ότι θα ήταν η πιο ειλικρινής επιλογή συγκριτικά με την «ψευδαίσθηση» ότι θα επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα χρέους.

 

 

Αναρτήθηκε 27/2/2014 από imerisia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου