Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οικονομική ασφυξία και άγρια υπονόμευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 


        Κανείς δε θα ήθελε να είναι στη θέση της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή. Μπορεί να της καταλογιστούν καί λάθη καί ερασιτεχνισμοί καί ανακολουθίες μέσα στον ένα μήνα αυτό, έστω και αν - δικαιολογημένα - δεν της έχει μείνει χρόνος να ασχοληθεί με την πραγματική οικονομία.

Όμως το σφυροκόπημα που δέχεται είναι τόσο ανελέητο, που προβληματίζει για τους πραγματικούς στόχους των δανειστών. Οι επιθέσεις είναι αλλεπάλληλες με αποκορύφωμα αυτές των Γερμανών που έφτασαν στο σημείο να εκφράζονται αγοραία και με προσωπικές ύβρεις χαμηλοτάτου επιπέδου (Σόιμπλε). Σήμερα μάλιστα το Spiegel καταφέρεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης σε άρθρο, με τίτλο "Φέρτε τον ψυχίατρο"!

 

 

 

                       Λυσσώδης προσπάθεια αποδόμησης Βαρουφάκη

                 

  

 

        Τη μερίδα του λέοντος από τις επιθέσεις την ειπράττει από τους εταίρους και τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Έλληνας Υπουργός των Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, με ειρωνίες, προσβολές και γενικά, ανοίκειες επιθέσεις. Είναι γνωστό πως παλεύουν ανεπιτυχώς για την αντικατάστασή του, μιας και κατάφεραν να έχουν λόγο καί στη θέση του Έλληνα Επιτρόπου καί στην επιλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Ο Β. Σόιμπλε μάλιστα, ενώ στην αρχή αποκαλούσε το Γ. Βαρουφάκη, διάσημο οικονομολόγο, τώρα, υπερβαίνοντας τα όρια της στοιχειώδους ευπρέπειας, κατέβηκε στο επίπεδο των προσωπικών ύβρεων αποκαλώντας τον, αφελή και άλλα συναφή! Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, παρά μόνον, ότι "δεν τους κάνει", δεν είναι όσο πειθήνιος επιθυμούν σύμφωνα κιόλας με όσα είχαν συνηθίσει και πιθανώς θεωρούν πως εκπροσωπεί κάτι που αποτελεί εμπόδιο στη δική τους πολιτική.

Δυστυχώς οι εταίροι έχουν και συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας μας. Κανάλια και ..φερέλπιδες πολιτικοί σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν πάρει τη σκυτάλη των θρασύτατων προσωπικών επιθέσεων κατά του Υπουργού των Οικονομικών.

 

 

                                             Η πραγματική στόχευση των δανειστών 

 

 

        Μπορεί να προβάλλεται ως πρώτο μέλημα των δανειστών η εξόφληση του ελληνικού χρέους (που είναι σίγουρο ότι ποτέ δε θα μπορέσει να εξοφληθεί), όμως ο μεγάλος φόβος είναι οι πιθανές κυβερνητικές αλλαγές κατά το παράδειγμα της Ελλάδας, στις χρεωμενες ευρωπαϊκές χώρες. Κυρίως τα βλέμματα στρέφονται προς την  Ι σ π α ν ί α,  που έχει εκλογές το φθινόπωρο.

 

 

Το Podemos, το κόμμα των "αγανακτισμένων", καλπάζει, ενώ αντίθετα ο Ραχόι κατρακυλά λόγω σκανδάλων διαφθοράς και πολύ μεγάλος αριθμός στελεχών του έχουν ήδη προφυλακιστεί. Το ιερατείο των Βρυξελλών κρίνει, πως  ε ξ ε υ τ ε λ ί ζ ο ν τ α ς   κ α ι  τ α π ε ι ν ώ ν ο ν τ α ς   την ελληνική κυβέρνηση, θα καθηλώσει κάθε κίνημα αμφισβήτησης της πολιτικής τής λιτότητας στην Ευρώπη και είναι βέβαιο πως τουλάχιστον μέχρι τις ισπανικές εκλογές θα κλιμακώνεται η υπονόμευση της ελληνικής κυβέρνησης.

 

        Η Γερμανία έχει όμως και άλλους λόγους να σκληραίνει τη στάση της:

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση SIEMENS, απόντος του Χριστοφοράκου, τον οποίο η Γερμανία αρνείται να εκδώσει και γενικώς τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα. 

Επίσης η ελληνική βουλή ψήφισε ομόφωνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Όσο και αν είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την τελική έκβαση, η ανακίνηση του θέματος πλήττει την εικόνα της Γερμανίας και πυροδοτεί νέες εντάσεις.

 

       Κάτω από το βάρος τόσων επιθέσεων και οικονομικών εκβιασμών, είναι άδηλο αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα καταφέρει να μακροημερεύσει. Όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εξακολουθεί να τη   σ τ η ρ ί ζ ε ι   και δεν τη συγκρίνει καν με το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου