Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας




         Το πρόσφατο περιστατικό στην Τουρκία με τη φρικτή δολοφονία της 20χρονης φοιτήτρια Εζγετσάν Ασλάν, δίνει την πραγματική εικόνα για τη θέση της γυναίκας σε πολλά μέρη του κόσμου. Δε συνέβη στα βάθη της ζούγκλας, ούτε καν στα βάθη της Τουρκίας, αλλά στις ακτές της Μεσογείου, στην περιοχή της Μερσίνας.Η κοπέλλα (καταγόμενη από οικογένεια αλεβιτών) σπούδαζε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Ταρσού. Στις 11 Φεβρουαρίου πήρε το μίνι - μπας μαζί με φίλες της με σκοπό να επιστρέψει στο σπίτι της. Όταν κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες και  έμεινε μόνη της στο λεωφορείο, ο οδηγός αντί να ακολπουθήσει την κανονική διαδρομή, οδήγησε το όχημα σε κοντινό δάσος και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Η κοπέλλα τού έριξε σπρέυ πιπεριού και εκείνος οργισμένος τη μαχαίρωσε αποτελειώνοντάς την με ένα σιδηρολοστό. Προσπάθησε μάλιστα να της αποκόψει τα δάχτυλα για να μην υπάρχει DNA και μετά, προκειμένου να εξαφανίσει το πτώμα της, κάλεσε για βοήθεια τον πατέρα του και ένα φίλο του και όλοι μαζί το έκαψαν!! Ο δράστης είναι ένας 26χρονος, παντρεμένος και πατέρας ενός τέκνου.       Το γεγονός πυροδότησε για μέρες, μεγάλες   δ ι α δ η λ ώ σ ε ι ς   στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Ερντογάν και στελέχη τού  κυβερνώντος κόμματος AKP κατηγορούνται, ότι με δηλώσεις τους συνέβαλαν κατά πολύ στην αύξηση τέτοιων περιστατικών εναντίον γυναικών και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι γυναικοκτονίες αποτελούν καθημερινή είδηση: Ερντογάν:  «Αυτά που λέγονται για τη βία κατά των γυναικών είναι υπερβολές» και  «οι γυναίκες από τη φύση τους δεν είναι ίσες με τους άνδρες».Μελίχ Γκοκτσέκ, δήμαρχος Άγκυρας: «Γιατί πρέπει να πεθάνει ένα παιδί επειδή η μητέρα του έπεσε θύμα βιασμού; Η μητέρα να πεθάνει».
Ερτχάν Εκμεκτσί, μέλος του Γενικού Συμβουλίου: «Όταν τα κορίτσια σπουδάζουν, οι άντρες δε βρίσκουν γυναίκες να παντρευτούν»Ομέρ Τουργούλ Ιναντσέρ, “Στοχαστής του Ισλάμ”, δικηγόρος: «Οι έγκυες δεν πρέπει να κυκλοφορούν στο δρόμο, είναι ντροπή. Αν θέλουν να βγουν έξω, μπορούν να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο του συζύγου τους»!!Η τελευταία στατιστική που είδε το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστική για την Τουρκία:  Α ύ ξ ησ η   κ α τ ά   1 4 0 0 %   σ τ ο υ ς   φ ό ν ο υ ς   γ υ ν α ι κ ώ ν   από το 2009 που  ανέλαβε ο Ερντογαν, ως το 2011...

   Πηγές: internethaber.com, tomov, hurseda.net   

1 σχόλιο:

  1. Στα βάθη της Τουρκίας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, η οικογένεια σκοτώνει την βιασθείσα κλπ. Όμως η Μερσίνα αν και είναι στις ακτές της Μεσογείου, η γυναίκα είναι ένα τίποτα! Το πιο φοβερό είναι όχι ότι ο πατέρας βοήθησε στην συγκάλυψη (άντε να το κατανοήσουμε αυτό), αλλά ο φίλος του δράστη! Αυτός πήγε να τον βοηθήσει λες και τον φώναξαν να βάλει ένα χεράκι σε κάποια ζημιά που πάθανε! Η δολοφονία μιας κοπέλας δεν ήταν κάτι σημαντικό γι αυτόν και βοήθησε να την κάψουν και να την εξαφανίσουν. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή