Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Βίκυ Σταμάτη και ανθρωπισμός δύο ταχυτήτων

.................................... .......................... ......................... .................. ..............   Δύσκολο να παραμένει κάποιος στη φυλακή, όταν διαθέτει δισεκατομμύρια.... Η μαντάμ Τσοχατζοπούλου, αν και τα ΜΜΕ εδώ και καιρό μάς θύμιζαν ακατάπαυστα (και με συνεχές φωτογραφικό υλικό παρακαλώ, από τα έγκατα του Δρομοκαΐτειου), πόσο άρρωστη και αδύναμη και για λύπηση είναι, ανακοινώθηκε ότι απέδρασε! Και όλως τυχαίως από σήμερα το πρωί, όλοι άρχισαν να τα "στρογγυλεύουν". Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις,  υ π ο υ ρ γ ο ί, άπαντες αντί να ερευνούν πώς κατάφερε να αποδράσει με 24ωρη φρούρηση, άρχισαν δειλά - δειλά να μιλάνε για ανθρωπισμό, για  ψυχιατρικά προβλήματα μητέρας και παιδιού, για μια μωρομάνα παιδιού ...οκτώ ετών, ότι  πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της και άλλα τέτοια.Ασχέτως  που σε αγαστή συνέργεια με το σύζυγό της έκλεψαν περίπου τον ...προϋπολογισμό της χώρας, ασχέτως που αναρίθμητες  μητέρες εκτίουν τις ποινές τους έχοντας τα παιδιά τους παρατημένα στους πέντε δρόμους, αφού εκείνες δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν εκατό νταντάδες ούτε να πάνε σε γιατρούς για   ψ υ χ ι α τ ρ ι κ έ ς   γνωματεύσεις ούτε να προσλαμβάνουν στρατό από μεγαλοδικηγόρους ούτε να συγκινούν δημοσιογράφους και υπουργούς.Πάντως, ακόμα και αν η σύζυγος του Τσοχατζόπουλου εκπληρούσε ίσως τα κριτήρια μιας αποφυλάκισης και γιαυτό κάποιοι βλέπουν με συμπάθεια το αίτημά της, δεν είδαμε να δείχνουν τον ίδιο ανθρωπισμό σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Ευελπιστούμε να υπάρξει τώρα καταιγισμός αιτήσεων αποφυλάκισης και των   ά λ λ ω ν   μ α ν ά δ ω ν   με προσωπικά προβλήματα σαν της κυρίας και πολύ χειρότερα. Και να δούμε τότε, αν όλοι μα όλοι, είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου!  



7 σχόλια:

  1. Με τόσα χρήματα θα ήταν δύσκολο να συνεχίσει τη φυλάκιση και μαλιστα σε μια διεφθαρμένη χώρα σαν τη δική μας. Το πράγμα φαινόταν εδώ και καιρό πως κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση αυτή. Όμως μας φτύνουν στα μούτρα όλοι , από τον τύπο μέχρι τους αρμοδίους, όταν αντιδράνε τόσο χαλαρά για την απόδραση! Καθόλου δεν μας πείθουν, ότι δε συμβαίνει κάτι ύποπτο! Θλίψη και απογοήτευση για τν όλη κατάσταση. Και φυσικά ούτε μια παραίτηση!! Μία από τα ίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΔΡΑΣΕ:

    «εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας ......με περιεχόμενο τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».

    Τί θέλει να πει ο ποιητής; Ότι πχ αποδέχομαι τα κλοπιμαία του γιου μου ή της γυναίκας μου και τα εμπορεύομαι τα χρησιμοποιώ κλπ. δεν θα πάω φυλακή αλλά σε κατ΄οίκον περιρισμό λογω συγκρουσης καθηκοντων!!! Δηλαδή το καθήκον της νομιμοφροσύνης συγκρούεται με τί; Με το καθήκον να αγαπώ τον συγγενή μου συνεργαζόμενος στην παρανομία; Ωραία!

    Οι αρχές της εντιμότητος και του σεβασμού στο νόμο πάνε περίπατο; Η προσωπική ευθύνη και η περίφημη έννομη τάξη, τι είναι; Φούμαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ελληνική δημοσιογραφία! Οι περισσότεροι δεν είχαν παρά συμπάθεια για τη Σταμάτη επειδή βρίσκεται φυλακισμένη χωρίς τάχα να φταίει σε κάτι αλλά απλώς επειδή απολάμβανε ένα life - style ως σύζυγος του Τσοχατζόπουλου.
    Όμως ηθελημένα παραβλέπουν ότι η κυρία έβαζε μάτσο τις υπογραφές με πρώτη και καλύτερη την υπογραφή στο ιλιγγιώδους αξίας ακίνητο της Αρεοπαγίτου!
    Πως είναι δυνατό οι δημοσιοκάφροι να υποστηρίζουν ότι άδικα η καημένη σύρεται. Οι δικαστές την καταδικασαν για τα μοντελάκια που φορούσε ή για πολυτελή γεύματα; Όχι βέβαια. Κανονική συνεργός ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παντα εξαγοραζονται, τυπος, δημοσιες υπηρεσιες, τα παντα. Ειμαστε ακομα στον τριτο κοσμο, τουλαχιστον στο θεμα της διαφθορας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί χρείαν έχει να αποδράσει; Σπεύσανε να ετοιμάσουν τροπολογία και εκείνη αμέσως παραδόθηκε! Θα προκαλέσει νέο κύμα συμπάθειας στα μέντια ως απελπισμένη μάνα και στο τέλος θα εγκλεισθεί στο ...μέγαρο της Αρεοπαγίτου δηλαδή σε κατ' οίκον περιορισμόν!!! Και ο σύζυγος στη σουίτα του στο Κορυδαλό γιατί είναι πασίγνωστο πως υπάρχουν κρατούμενοι ιδιαίτερης μεταχείρισης με πολυτελή διαβίωση, ιδιαίτερο μενού κλπ. Και μεις περιμένουμε να επιστρέψουν τα λεφτά που βούτηξαν... Ούτε που θα τα δούμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κάποιος άνοιξε το λουκέτο, κάποιος την βοήθησε να διαφύγει, κάποιος την φιλοξένησε για τουλάχιστον 36 ώρες και όταν δεν πέτυχε ολοκληρωτικά το σχέδιο, αποφασίστηκε η οικειοθελής παράδοσή της.. Αν υποψιαστώ ότι τώρα θα την βγάλουν έξω με τροπολογία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή