Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η απάντηση Βαρουφάκη στο "μίσος" των ομολόγων του


        

       
       Με χιούμορ και δηκτικότητα απάντησε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter,  ο Γιάννης Βαρουφάκης στις ανοίκειες και προσωπικές (!) επιθέσεις που δέχτηκε από τους ομολόγους στο Eurogroup, θυμίζοντας μια φράση του Ρούζβελτ:


 FDR, 1936: "They are unanimous in their hate for me; and I welcome their hatred." A quotation close to my heart (& reality) these days

Μετάφραση:  

 «FDR, (Ρούζβελτ), 1936: "Τους ενώνει το μίσος τους για μένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους". Μια ρήση που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου (και στην πραγματικότητα) αυτές τις μέρες»

Αλήθεια, τί άλλο καλύτερο θα μπορούσε κανείς να απαντήσει, όταν κοτζάμ υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταφεύγουν από κοινού σε προσωπικές επιθέσεις και αγοραία συμπεριφορά πειθαρχώντας στις βουλές του Σόιμπλε;


                       Απουσία από το δείπνο των μελών του Eurogroup


       Ακόμη, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να προσέλθει στο δείπνο των Ευρωπαίων Υπουργών. Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών απάντησαν σχετικά με την απουσία του στο δείπνο, ότι ο Γ.  Βαρουφάκης «δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα» και «προτίμησε να δειπνήσει με φίλους και συνεργάτες και πέρασε και πολύ καλά». 
Η απουσία Βαρουφάκη από το δείπνο σχολιάστηκε καί από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι την ερμήνευσαν ως  «ενδεικτική της απομόνωσης της ελληνικής αποστολής». «Το ματς ήταν 18-1 έναντι του Γ. Βαρουφάκη», είπαν!





7 σχόλια:

  1. Όλα τα έχω ακούσει εναντίον του Βαρουφάκη, κριτική για τις θέσεις του, απολύτως καμμία! Και πώς θα μπορούσαν, αφού τα περισσότερα μέλη του Eurogroup είναι μεν υπουργοί Οικονομικών, αλλά οικονομικά δε γνωρίζουν (νομίζω μόνον ο επίτροπος Moscovici έχει σχέση με οικονομικές σπουδές)!! Απλώς διεκπεραιώνουν πολιτικές. Εμάς θέλουν να μας δώσουν ένα μάθημα για να παραδειγματιστούν και όσοι θελήσουν να σηκώσουν κεφάλι. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πεσουμε που θα πέσουμε τουλάχιστον ας πεσουμε όρθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δικαιολογία γιατί δεν τον θέλουν τα σαϊνια του Γιούρογκρουπ: Μας κάνει λέει τον καθηγητή!!! Συγγνώμη ο Γιάνης φταίει που τον κοιτάνε με το βλέμμα του ασχέτου; Τί είναι αυτά, δε μας ενδιαφέρουν η οικονομία και τα σχετικά, καθήστε προσοχή και πάρτε τα μέτρα που θέλουμε και πάρτε τον αυτόν από δω γιατί μας εκνευρίζει!!!
    Ζούμε στιγμές....... Στιγμές ευρωπαϊκές! Ζήτω η ιδέα της Ευρώπης! Της ενωμένης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ; ΤΟΥς ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  4. H Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον Βαρουφάκη να παραιτηθεί γιατί υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα. Δε διευκρίνισε όμως ποιά συμφέροντα, τα ελληνικά ή τα γερμανικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βαρουφακης αποτελει ενα φαινομενο για τα πολιτικα χρονικα. Εσπασε ολα τα πρωτοκολλα των γυαλισμενων απατεωνων της ευρωπαικης νομενκλατουρας! Τους αντιμετωπισε απο εδρας με τα πουκαμισα εξω! Πηγε στην φωλια της εγγλεζικης μαφιας, την νατουνινστριτ, με καπαρτινα και τα χερια στις τσεπες!
    Μπορει να ειμαστε στο καναβατσο, αλλα αυτο ηταν μια εκδικηση.
    Απλα εκφραζω τον θαυμασμο μου γιαυτον τον ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν ειρωνεύεστε ή κυριολεκτείτε, όμως το dress code δεν παραβιάστηκε για α΄φορά από τον Βαρουφάκη. Να θυμίσω ότι ο μέχρι πρόσφατα Σουηδός υπουργός Οικονομικών πηγαινοερχόταν σε επίσημες ευρωπαϊκές συναντήσεις με κοτσίδα και σκουλαρίκι στο αυτί! Επίσης ο Σόϊμπλε, ο Ισπανός Ντε Γκίντος κ.ά προσέρχονται με νάυλον πανωφόρια. Στο στυλ Βαρουφάκη και βουλευτές του Linke και οι πράσινοι στη γερμανική βουλή και αντίστοιχα στο ευρωκοινοβούλιο κλπ.
      Κανείς τους δε σχολιάστηκε όμως. Τους έφταιξε το στυλ του Βαρουφάκη γιατί "ενόχλησε", όχι το πρωτόκολλο, αλλά την πολιτική τους.

      Διαγραφή