Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο, απειλές και ..αντισυγκεντρώσεις!


                         



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Θυμάστε την εποχή που πίεζαν την Κύπρο να ψηφίσει το  σ χ έ δ ι ο   Α ν ά ν;  Θυμάστε, που μεγαλόσχημοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Χαβιέ Σολάνα και Σία) απειλούσαν τους Κυπρίους, με αγοραία γλώσσα κιόλας, για το τί θα πάθουν αν δεν το δεχτούν; 

Κάτι σαν αυτό, αλλά σε απείρως χειρότερη μορφή ζούμε τώρα, ενόψει της συνάντησης με τους δανειστές τη Δευτέρα. 

Κ-α-θ-η-μ-ε-ρ-ι-ν-ά  η ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκτασιν η χώρα, δέχεται αλυσιδωτές φοβέρες, απειλές, προσβολές, με αποκορύφωμα και τελεσίγραφο, δια στόματος του προέδρου τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ! Και για να μην έχετε καμμία αμφιβολία για την επαγγελματική "δουλειά" των δανειστών μας, μέχρι και ....αντισυγκεντρώσεις στην Αθήνα, κανόνισαν! 

 

  Μερικά μόνο από τα δείγματα απειλών και εκβιασμών:

 

 

 

 

 

Ντόναλντ Τουσκ: 

"Ή δέχεστε την προσφορά μας ή χρεωκοπείτε!''

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ: 

"Γιατί δεν παίρνετε τα 35 δις που σας δίνουμε;" (Έλα ντε!)

 

 

 

 

 

 

 

Κριστίν Λαγκάρντ:

"Αν δεν πληρώσετε το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, τότε στις 1 Ιουλίου χρεωκοπείτε!"

 

 

 

 

 

 

Πάλι μάς στόχευσαν και οι "έγκριτοι" Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" (άλλωστε κάθε βδομάδα το κάνουν):

"Η αύξηση της έκτακτης ρευστότητας στις ελλην. τράπεζες έγινε για τις ανάγκες τους την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο μέχρι το κλείσιμό τους τη Δευτέρα!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από κοντά και το επίσης  "έγκριτο" Ρώυτερς":

"Μπορεί τη Δευτέρα να μην ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα...."

 

 

 

    Επίσης είχαμε κάποιες δεκαετίες να ακούσουμε τον όρο  "α ν τ ι σ υ γ κ έ ν τ ρ ω σ η".  Μας το θύμησαν οι εταίροι μας (ο Θεός να τους κάνει), που έβαλαν το χεράκι τους και σε μια καλά οργανωμένη αντισυγκέντρωση με ωραία πανομοιότυπα(!) λίαν φροντισμένα πλακάτ με συνθήματα του τύπου, "Ναι στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας" και "Ναι στα 35 δις του Γιούνκερ", κοντολογής πληρώστε τα χρέη σας και σκάστε και εμείς θα σας δώσουμε ένα σωρό δις να ξεπουληθείτε ολόκληροι, να υποθηκεύσετε τα τρισέγγονά σας και βάλε!!!

 

Ιδού τα ντοκουμέντα:

 

 

Οι διαδηλωτές στην είσοδο της Βουλής τώρα  

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

       Δύσκολο να προβλέψει κανείς τί θα μας προκύψει αυτόν τον Ιούνιο. Πάντως, ό,τι κι αν συμβεί, ένα είναι βέβαιο: Το κάποτε ελπιδοφόρο όραμα  της Ενωμένης Ευρώπης έχει μάλλον θρυμματισθεί...

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Ωχριουν οι εκβιαστες του κοινου ποινικου δικαιου μπροστα τους! Το χειροτερο ολων ομως, τα υποτιθεται ελληνικα χερια που κραταγαν πανο με προτροπη να πληρωσει η Ελλαδα το χρεος, να παρει νεα δανεια, φυσικα λεγοντας YES σε ολα. Θλιβερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια πρόσωπα παντού και πάντα: Η Ντόρα υπέρ του σχεδιόυ Αναν τοτε, την ίδια στάση η ίδια και ο αδελφός Κυριακος και τώρα, δηλ. ότι πουν οι δανειστές. Διολου τυχαίο. Μας καταδυναστευουν τα ίδια κέντρα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΠΙΤΑΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΟΟΥΝ ΤΑ 1500 Η ΤΑ 3700 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ; ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ .....ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή