Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συνεχείς οι εξώσεις στην Ισπανία. Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας


 





 

        Οι δανειστές συχνά, προκειμένου να μας τους φέρουν ως παράδειγμα, μιλούν συχνά για το  s u c c e s s   s t o r y   Ισπανών και  Πορτογάλων, αναφέροντας ότι στις χώρες τους υπάρχουν δείκτες ανάπτυξης. 

"Ξεχνούν" όμως να αναφερθούν στο κοινωνικό κόστος που οδήγησε στην ευημερία των ... αριθμών. 'Οτι εκτός από την Πορτογαλία και η Ισπανία αντιμετωπίζει τη μάστιγα των εξώσεων σε τέτοιο βαθμό, που παρενέβη η  Δ ι ε θ ν ή ς   Α μ ν η σ τ ί α.  «Το δικαίωμα στη στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο παραβιάζεται στην Ισπανία και τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ανεπαρκή», τονίζει η  οργάνωση σε ανοικτή επιστολή της προς την κυβέρνηση Ραχόι. 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 2014 καθημερινά κατάσχονταν 95 ακίνητα από πρόσωπα τα οποία δεν ήταν πλέον σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.


 

 

Υπογραμμίζει, ότι στην Ισπανία η  α ν ε ρ γ ί α   συνεχίζει να πλήττει ακόμη πάνω από το 25% του ενεργού πληθυσμού και ότι η χώρα διαθέτει ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό εργατικών κατοικιών, που δεν ξεπερνά το 1,1%, έναντι ενός 32% στην Ολλανδία ή ενός 18% στη Βρεταννία.

 

 Η Διεθνής Αμνηστία δρα κατά των εξώσεων στην Ισπανία

 

 

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ισπανία να τροποποιήσει τη νομοθεσία, ώστε να επιβληθεί ένα μορατόριουμ στις εξώσεις, σε περιπτώσεις «κατά τις οποίες δεν παρέχονται εγγυήσεις για την προστασία των  α ν θ ρ ω π ί ν ω ν  δ ι κ α ι ω μ ά τ ω ν»,  αλλά και να υπάρχει «διαβούλευση με τις οργανώσεις υπεράσπισης των κατοίκων». Ακόμη, τάσσεται υπέρ της διάθεσης των άδειων κατοικιών στους οικονομικά αδύναμους πολίτες.

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή: news.in.gr. Φωτ. από bp.blogspot.comsentragoal.gr, epitropesdiodiastop.blogspot.gr. elmundo.es 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου