Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Πνίγεται στο τοξικό νέφος του Ασπροπύργου η Αττική. Έκτακτα μέτρα

 

 

  

  Ασπρόπυργος - Εργοστάσιο Ανακύκλωσης - φωτιά

 

 

 

       Η φωτιά που συνεχίζεται εδώ και τέσσερις μέρες σε εργοστάσιο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, αν και είναι υπό έλεγχον, έχει καταστήσει την ατμόσφαιρα στην Αττική πολύ επιβαρυμένη. Πυκνοί καπνοί και δυσοσμία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου (δυτικό, κεντρικό και νότιο), με "αισθητά" αποτελέσματα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Ιδιαίτερα η έκλυση μεγάλων ποσοτήτων τοξικών ουσιών (διοξίνες, φουράνιο, κ.ά.) στην ατμόσφαιρα, από την  κ α ύ σ η   τ ω ν   π λ α σ τ ι κ ώ ν,  προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους πολίτες.

  

 

                                                    Έκτακτα μέτρα

 

 

      Το Υπουργείο Υγείας, εισηγείται τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας του πληθυσμού:

 

 - Τα άτομα αυξημένου κινδύνου (με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και άτομα άνω των 65 ετών) θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

 

- Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

 

- Στο γενικό πληθυσμό συνιστάται σε κάθε άτομο να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

 

- Ειδικά για τον πληθυσμό στην περιοχή του Ασπροπύργου συνιστάται η διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

 

Πηγή: tovima.gr,antenna.gr,rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου