Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Spiegel εναντίον Σόιμπλε για το αδιέξοδο με την Ελλάδα

 

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΑποτέλεσμα εικόνας για der Spiegel

 

 

 

 

 

 

 

        Συχνά τα γερμανικά ΜΜΕ ασκούν σκληρή κριτική στην ελληνική πλευρά (όπως η Bild που καταφέρεται πάλι εναντίον του Βαρουφάκη), ωστόσο, από τα βέλη τους δεν γλιτώνουν και οι Γερμανοί πολιτικοί και κυρίως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Δημοσίευμα του Spiegel περιέχει σκληρά σχόλια για το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καλεί τη Μέρκελ να τον απομακρύνει από τις διαπραγματεύσεις και παρομοιάζει την παρούσα κατάσταση με την ενοποίηση της Γερμανίας.

Υπενθυμίζει, πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της γερμανικής ενοποίησης πριν από 25 χρόνια και γράφει συγκεκριμένα, ότι «η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας τού τότε είναι η Ελλάδα τού σήμερα. Η χώρα βρίσκεται οικονομικά στο τέλος. Αντί να κάνει τα πάντα και να προωθήσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της ενωμένης Ευρώπης, το υπουργείο του Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδια για ένα Grexit και προτρέπει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο.

Ναι, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της σε αυτή την κατάσταση. Ναι, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών πρέπει γι´ αυτό το λόγο να πληρώσουν προκειμένου να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά αυτές οι χώρες έχουν τα χρήματα. Η Βαυαρία, η Έσση ακόμα και το Σλέσβιχ Χόλστάιν πλήρωναν για χρόνια για την Σαξονία Άνχαλντ, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο».

«...Θα ήταν όμως καλό εάν ο υπουργός συμπεριφερόταν με τον τρόπο που το έκανε πριν από 25 χρόνια. Διαφορετικά θα ήταν καλύτερα αν η Ανγκελα Μέρκελ τον απέσυρε από τις διαπραγματεύσεις. Έτσι θα αποδείκνυε αυτό που μέχρι σήμερα όλοι τής αρνούνται. Ότι είναι μια μεγάλη Ευρωπαία με όραμα», επισημαίνει το Spiegel.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr από iefimerida.gr

 

 

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ 2010 ΘΑ ΧΟΡΕΥΑΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟ..... ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.... ΠΑΝΤΩς ΕΝΑ ΠΑΝΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή