Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Times: Ούτε σεντ στην Ελλάδα αν δε φύγουν Τσίπρας και Βαρουφάκης





No new bailout unless Tsipras goes’



                                                   -------------------------
 


       «Η Ελλάδα δε θα πάρει ούτε σεντ, ενόσω  Τσίπρας και Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, επειδή η Γερμανία θα μπλοκάρει μια οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία». 

Αυτό δήλωσε στους Times του Λονδίνου «ένας από τους πολιτικούς με τεράστια επιρροή στην Ευρώπη», όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα.

 

 

Σχέδιο της ΕΕ για να φύγει ο Τσίπρας από την εξουσία όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

 

 

      Ο ίδιος αξιωματούχος «ανέφερε για πρώτη φορά δημόσια την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σπρώξει την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα εκτός εξουσίας ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της 5ης Ιουλίου».

«Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και έπειτα από ένα “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε η Αθήνα δεν έχει καμία ελπίδα για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης» είπε ο αξιωματούχος.

Οι Times σημειώνουν, πως σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για την εκταμίευση οποιουδήποτε πόρου διάσωσης, η γερμανική Βουλή, όπως και τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, έχει δικαίωμα να μπλοκάρει οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα, σαν αυτό που ζήτησε χθες η Ελλάδα. 

Ο Γερμανός ανώτατος αξιωματούχος εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος, πως καί οι Χριστιανοδημοκράτες  της Μέρκελ, αλλά καί οι Βαυαροί σύμμαχοί τους Χριστιανοκοινωνιστές θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι «κομμουνιστές» όπως χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση. Είπε τα εξής απίστευτα: 

«Μετά το ''ναι", θα ζητήσουμε νέα κυβέρνηση. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει το “ναι”. Μετά θα χρειαστούμε μια νέα κυβέρνηση, και μετά θα πρέπει να επιβάλλουμε μέτρα».

 

 

 

     Ο Σουλτς σε κρυφά ραντεβού για να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

      Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έχει συμμετάσχει σε κρυφές συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένου πιθανόν και του κ. Τσίπρα, ώστε να «σπάσει το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ». Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» η οποία θα απαρτίζεται και από μετριοπαθή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές. 

Οσο για το αν τελικά επικρατήσει το «όχι» και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να παραμένει στην εξουσία, τότε «όλα τελείωσαν» σύμφωνα με τον συντηρητικό πολιτικό και η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ αφού βγει εκπρόθεσμη και από τη δόση της 20ής Ιουλίου προς την ΕΚΤ. «Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά όχι για νέο πρόγραμμα διάσωσης» τόνισε.

 

 

 

 Πηγή:iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/214761/times-i-ellada-den-tha-parei-oyte-sent-den-fygoyn-tsipras-kai-varoyfakis#ixzz3ecM1OOyb

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου