Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οι δανειστές επέβαλαν καί εκλογές!



 

 

       Υπάρχει κανείς σ' αυτή τη χώρα, που να πιστεύει, ότι τις εκλογές 20 Σεπτεμβρίου τις αποφάσισε ο Τσίπρας και τα συν αυτώ κυβερνητικά στελέχη; 'Οχι βέβαια! Πριν καλά - καλά τελειώσει το διάγγελμα περί εκλογών, ιδού και οι πρώτες δηλώσεις των "εταίρων" μας:


Γιούνκερ:  

"Οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να διευρύνουν την υποστήριξη των πολιτών στο πρόγραμμα στήριξης που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας".

 

Μέρκελ:

"Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης"..

 

Ντάισενμπλουμ:

"...ελπίζω ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη (του νέου προγράμματος και του πακέτου μεταρρυθμίσεων) από τη νέα Ελληνική Βουλή".


Παρόμοιες δηλώσεις και από άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ε.Ε., όπως από Πιερ Μοσκοβισί, Τόμας Βίζερ. Και οι έξωθεν επιδοκιμασίες συνεχίζονται....

 

 

        Ζητούμενο, σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς αμφισβητήσεις... 

 

 

     Δεδομένου ότι οι δανειστές μας είναι  σοβαροί επαγγελματίες και εκπονούν σχέδια ακριβείας, έκριναν, ότι η εκ μέρους τους επιχειρούμενη άλωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, επιβάλλει την. μέσω των εκλογών, εκδίωξη των διαφωνούντων και τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης! 

Οι οποίες εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομώτερο, πριν  οργανωθούν οι αντιστεκόμενοι και με τη λοιπή αντιπολίτευση αφενός αποδυναμωμένη και κατ' ουσίαν ακέφαλη και αφετέρου με δεδομένη τη στήριξή της στο βαρύ μνημόνιο. Και το κυριώτερο: Οι εκλογές να γίνουν πριν οι πολίτες αυτής της χώρας προλάβουν να ενημερωθούν, τί περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο και πριν νοιώσουν στην καθημερινότητά τους  τ α   ε π α χ  θ έ σ τ α τ α   ν έ α  μ έ τ ρ α.

 

 

                 Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαρνιέται το πρόγραμμά του

 


       Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα  η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε   κ υ ν ι κ ά   τον ιστορικό ρόλο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, χάριν της εξουσίας. Διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σχήμα εντελώς διαφορετικό, εκμεταλλευόμενη την καθίζηση των παραδοσιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης και το βολικό καλπονοθευτικό bonus των 59 εδρών για το πρώτο κόμμα, καθότι η πάγια θέση της Αριστεράς για άμεση θέσπιση της απλής αναλογικής, είχε την τύχη του ...προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

 

 

                          Προεκλογική εκστρατεία εξπρές 



         Μπορεί οι οικονομικοί δείκτες να είναι στο ναδίρ, όμως ουδόλως απασχολεί την κυβέρνηση το τεράστιο κόστος των εκλογών, μιας και στο κάτω αυτό βγαίνει άνετα από την κλιμακούμενη περικοπή των συντάξεων! 

Όλα τα   α μ α ρ τ ω λ ά   Μ Μ Ε   που χρωστούν τεράστια ποσά χωρίς να ενοχληθούν, παρά τις μέχρι τώρα υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν ισχυροί υποστηρικτές της εφαρμογής του σκληρού μνημονίου και φυσικά του Τσίπρα και πολύ δύσκολα θα έχουν βήμα  "επικίνδυνοι'' αντίπαλοι.

Αν προσθέσει κανείς και τα προεκλογικά πυροτεχνήματα, όπως π.χ. το στοπ στις Σκουριές από το Σκουρλέτη (τόσο εύκολο ήταν!) και άλλα ηχηρά που θα ακολουθήσουν, η βούληση των πολιτών θα παραπαίει ανάμεσα σε συνεχή διλήμματα,  η ψήφος θα είναι καθοδηγούμενη και η δημοκρατία θα αναζητείται, στην ίδια τη χώρα που τη γέννησε..

 


 


3 σχόλια:

  1. Θα αποβεί επικίνδυνος και μοιραίος ιστορικά για τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσιπρακος παιζει σε αδειο γηπεδο μονος του. Ο Μειμαρακης, η Φωφη η ο αγραμματος Ποταμης θα τον συναγωνιστουν; Εκτος αν προκανουν να οργανωθουν οι διαφωνουντες του ΣΥΡΙΖΑ, για κατι δυνατο. Ετσι κι αλλιως ο Ελληνας δεν τολμαει με τη ψηφο, ασε που θατου πιπιλιζουν το μυαλο απο αυριο για το λομπυ της δραχμης, οτι ο Βαρουφακης φταιει, οτι η Κωνσταντοπουλου ειπε τουτο κλπ. Οποτε, μαλλον θα φαμε τρεις γενιες χοντρο μνημονιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ .........ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή