Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Στο εδώλιο ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ρουμανίας για διαφθορά








       Η δίκη του 43χρονου πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, θα ξεκινήσει την Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Agerpress. 

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί 17 κατηγορίες για πλαστογραφία, για συνέργεια σε φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος την εποχή που ασκούσε τη δικηγορία. 

Φέρεται επίσης ότι έλαβε το ποσό των 55.000 ευρώ από έναν συνεργάτη του, τον Νταν Σόβα και για να δικαιολογήσει αυτό το ποσό που το έλαβε σε πολλές μηνιαίες δόσεις, εξέδωσε 17 τιμολόγια αναφέροντας ψευδώς ότι εργαζόταν για το δικηγορικό γραφείο του Σόβα. 

Ο συγκεκριμένος, που είχε διοριστεί υπουργός από τον Πόντα, παραιτήθηκε από τη θέση του το 2014 και κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Λόγω του διορισμού του Σόβα στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο οποίος μέχρι στιγμής αρνείται να παραιτηθεί, θεωρείται ύποπτος και για σύγκρουση συμφερόντων στην άσκηση των καθηκόντων του.

 

 

Πηγή: news247.gr (από ΑΠΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου