Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δηλώσεις Σόιμπλε και η επονείδιστη σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης







       

      Σε μια έξαρση απίστευτης αποικιοκρατικής αλαζονείας, ο Βόλφγανγκ Σόιμπλε, υπουργός μιας χώρας - εταίρου, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την ελληνική κρίση, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα:

 

 

Πως ο νυν Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  έλεγε ανοησίες σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, πως ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπήρξε «πολύ διστακτικός», πως η Ελλάδα είναι κράτος αδύναμο και δυσλειτουργικό, πως «οι έλληνες είναι ένας σπουδαίος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος»! 

 

Όμως θλιβερή και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που με ραγιαδισμό και υποταγή, σιωπά μπροστά στην απαράδεκτη προσβολή και στην ανάμειξη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στην ελληνική πολιτική ζωή. Διότι ναι μεν εμπεριέχονται αλήθειες στις δηλώσεις του, όμως θα μπορούσε να απαντήσει κανείς σ΄ αυτόν τον κύριο, ότι:

 

Εμείς τουλάχιστον δε στήσαμε κράτος πάνω στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων και τη ληστεία άλλων κρατών στο παρελθόν ούτε, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, στήσαμε την οικονομία μας με συνέργεια σε διακρατική διαφθορά και διεθνείς απάτες ολκής μέσω εταιριών και τραπεζών... 

 

 

 

 

 

Ευτυχώς ξέπλυνε, κατά τι, την τιμή της ελληνικής κυβέρνησης η άμεση απάντηση της πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έγραψε στο Twitter:

 

 

 

 

- «Προς κ. Β. Σόιμπλε: Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν αποδεδειγμένο δημόσιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 278-340 δισ. ευρώ»

- «Προς κ. Σόιμπλε: Ανοησία, εθνικισμός και έγκλημα είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού για ένα χρέος που δεν οφείλει». Και μάλιστα τα επανέλαβε στα αγγλικά. 

 

 

      Παρ' όλα αυτά, η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης συνεχίζει να προσβάλλει και να εκθέτει τη χώρα απογυμνώνοντας την από τη στοιχειώδη εθνική εξιοπρέπεια. Ας ελπίσουμε να φιλοτιμηθούν  να απαντήσουν κάποια στιγμή...

 

 

3 σχόλια:

  1. Πολύ μέτριος πολιτικός ο Σώιμπλε, εξ ου και το θράσος, αλλά και οι δικοί μας πολιτικοι και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης όλων των κομμάτων, για φτύσιμο. Ευτυχώς ακούστηκε τουλάχιστον η φωνή της Κωσταντοπούλου, αλλά δε φτάνει. Δεν είναι δυνατον να σε ξεφτιλίζουν και να το κάνεις γαργάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αληθεια ειναι οτι οσα συμβαινουν στην Ελλαδα δεν απεχουν και πολυ από οσα δηλωσε ο Σοιμπλε. Ειπε ακομη και για το δημοψηφισμα που ενω ψηφισαμε οχι , τωρα καταπινουμε τα μετρα! Αλλα αυτα δε λεγοντα δημοσια απο εναν υπουργο σαν αυτον ουτε ταπεινωνεις ετσι ενα αλλο κρατος της Ε.Ε. Και ο ιδιος ο Σοιμπλε εκτιθεται κατεβαινοντας τοσο χαμηλα.
    Τωρα για τους δικους μας κυβερνωντες ντρεπομαι για λογαριασμο τους!! Μπραβο στη Ζωη. Κριμα που δεν ειναι στη βουλη και εχουμε μονον ρεζιληδες εντολοδοχους ξενων που δινουν γη και υδωρ για την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιός θέλετε να απαντήσει; Ο Τσίπρας; Ούτε που θα το πρόσεξε! Έχει καθήσει στο θρόνο και είναι ακόμα ζαλισμένος. Ο Φίλης; Ή η Όλγα Γεροβασίλη; Κι αν απαντήσου όπως πρέπει και στραβομουτσουνιάσει η καγκελλαρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή