Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η "βόμβα" της CIA για τον Κ. Καραμανλή: Συνεργάτης των Ναζί!




Περίεργο δημοσίευμα για έγγραφο της CIA εμπλέκει Κ. Καραμανλή και Τσαλδάρη με τους ναζί

Αν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στάθηκε προσοχή στην μεταπολεμική Γερμανία θάβοντας τις απαιτήσεις της Ελλάδας από τους Ναζί, πολτοποίησε όλα τα αρχεία, έφτιαξε το Ίδρυμα Καραμανλή για να υμνείται στον αιώνα των αιώνων και τόσα άλλα, ήρθε στο φως ένα επίσημο έγγραφο της CIA (υπάρχει στον ιστότοπό της!) που δίνει εξήγηση στα μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την σκοτεινή περίοδο του "Εθνάρχη" κατά τη διάρκεια της Κατοχής...

Ο ιστότοπος της CIA, εδώ:

http://www.foia.cia.gov/document/519b7f95993294098d512b57


 

 

 

        Σύμφωνα με το έγγραφο, στη δικογραφία της δίκης του διαβόητου εγκληματία πολέμου Άντολφ Άιχμαν υπήρχε πίνακας 32 Ελλήνων πρακτόρων, συνεργατών των Γερμανών κατακτητών και συγκεκριμένα του αξιωματικού Μαξ Μέρτεν, που πρωτοστάτησε στην εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Τη δίκη του Άιχμαν παρακολουθούσε υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε για τον πίνακα την τότε ελληνική κυβέρνηση, η οποία μέσω της πρεσβείας στο Ισραήλ προέβη σε επίμονα διαβήματα ώστε να μη δημοσιοποιηθεί με κανέναν τρόπο και αποκαλυφθεί το όνομα του Πρωθυπουργού. Πράγματι, ο Εισαγγελέας της δίκης, Χάουσνερ, δε χρησιμοποίησε τα στοιχεία του πίνακα. 

 

Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνεται αυτό τού τότε Έλληνα πρωθυπουργού και επικεφαλής της ΕΡΕ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου ονόματι Πετρόπουλου και του επιχειρηματία Κ. Γκέρτσου

 

 

 

akar4 

 

Για τον τελευταίο, τον Κ. Γκέρτσο, αναφέρεται λεπτομερώς, πώς επλούτισε επί Κατοχής,  ότι υπήρξε μέγας υποστηρικτής και χρηματοδότης του Καραμανλή, ότι πλήρωσε τον Μέρτεν για να εξαφανιστούν τα τεκμήρια ενοχής του τότε Πρωθυπουργού κλπ. Επίσης αναφέρεται, πως όταν μετά την Απελευθέρωση τα Δικαστήρια κατέσχεσαν την περιουσία του δωσίλογου Γκέρτσου, ο Καραμανλής φρόντισε με νόμο να του επιστραφεί!(http://www.foia.cia.gov/sites/default/files/document_conversions/1705143/MERTEN%2C%20MAX_0048.pdf)

 


 

                     Η εκκωφαντική σιωπή κάποιων για το έγγραφο...

 

 

 

       Τα περισσότερα μεγάλα ΜΜΕ, το κόμμα της Ν.Δ., το Ίδρυμα Καραμανλή, τηρούν σιγήν ιχθύος για την αποκάλυψη. Πολλά ιστολόγια το αναφέρουν ως "περίεργο" έγγραφο, ο δε βουλευτής Σερρών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι "χτυπούν τους Καραμανλήδες κάθε φορά όταν παίρνουνε αποφάσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ιδιαίτερα όταν αυτές οι αποφάσεις έρχονται σε σύγκρουση με διάφορα διεθνή συμφέροντα".

Ό,τι και αν ισχυριστεί κανείς πάντως,    τ ο   έ γ γ ρ α φ ο   ε ί ν α ι  γ ν ή σ ι ο  και δυστυχώς για πολλούς, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Εξάλλου, τα αναφερόμενα εκεί, δίνουν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται κατά τη μελέτη της δύσοσμης υπόθεσης Μέρτεν και κυρίως για τη σκοτεινή περίοδο του "Εθνάρχη" κατά  την Κατοχή. Είναι γνωστό, πως ούτε από την  πολύτομη επίσημη βιογραφία του (Αρχεία Καραμανλή) πληροφορούμαστε ουσιαστικά κάτι που να αφορά τη ζωή του κατά την κατοχική περίοδο...

Σχετικά: http://attikanet.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Αντι να σιωπουν ορισμενοι, καλυτερα να μας πουν τι ακριβως εκανε, πως ζουσε κατα τη κατοχη κλπ. Αποδεδειγμενα ομως. Δε μπορει να μας εχουν ζαλισει με τις χιλιαδες σελιδες των αρχειων Καραμανλη και να ξεπερνανε την κατοχικη περιοδο του ....εθναρχου με λιγες λεξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνωμοσία σιωπής στα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Πρωτοσέλιδα και ολοσέλιδα έπρεπε να είχαν οι εφημερίδες! Αντ' αυτών, άκρα του τάφου σιωπή! Μη σκάτε, θα βγουν κι άλλα. Συο σκοτάδι δε μένει τίποτα για πολύ διάστημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διαβάσει καποιος τη βιογραφία του Ντίνου Τσαλδάρη , εκει να δειτε να χασκει ένα τεράστιο κενό στην Κατοχή! Τυχαίο ; Δε νομίζω !!!!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το νέο είναι παλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικά μέσα ενημέρωης αναρωτιούνται ποιός ο στόχος της CIA να το βγάλει τώρα και άλλα τέτοια. Όμως αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι αν είναι αλήθεια. Και μάλλον είναι. Και το τρελλό είναι, πως μας πασάρανε για Εθνάρχη μια άκρως σκοτεινή φυσιογνωμία.
    Αλλά η αλήθεια πρέπει να βγαίνει στην επιφάνεια, με κάθε τίμημα. Το χρωστάμε στις νέες γενιές, που πρέπει να προχωρήσουν χωρίς στημένες αγιογραφιες και ψεύτικα ινδάλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή