Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Οι μισές ελληνικές οικογένειες ζουν από τις συντάξεις των παππούδων!



       
      Πάνω από τις μισές ελληνικές οικογένειες ζούν πλέον με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης, στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 350.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, 500.000 οικογένειες έχουν μόνον έναν εργαζόμενο κι από το 1.350.000 των ανέργων μόνο οι 105.000 παίρνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά έχει βασικό εισόδημα τη σύνταξη. Αλλά και η αγορά θα έχει πρόβλημα» , σημειώνει ο κ. Ρομπόλης. 

 
       
      Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι η μείωση των συντάξεων τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζει το 45%. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας μας, το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις 550-600 ευρώ», δηλώνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.




2 σχόλια:

  1. Οι νέοι εν τω μεταξύ ανέβαλαν την την επανάσταση, μέχρι να πεθάνουν οι παππούδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ, ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΟΣΟΙ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ. ΑΜΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή