Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η υποδοχή των Σύρων προσφύγων στον Καναδά



        Μπορεί ο Καναδάς να μην αντιμετωπίζει το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης και δη της νότιας, όμως έδωσε για ακόμα μια φορά ένα μάθημα σύγχρονης αντίληψης στην πολιτική διαχείριση του προβλήματος.

 




Ο Πρωθυπουργός του Καναδά προσφέρει είδη ρουχισμού στους πρώτους Σύρους πρόσφυγες


 

Πρόκειται να δεχτεί 25.000 πρόσφυγες και ήδη οι πρώτοι 163, κυρίως μητέρες με παιδιά,  έφτασαν στο αεροδρόμιο του Τορόντο και τους υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντώ και μέλη της Κυβέρνησης. 

15.000 πρόσφυγες αναμένονται Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016 και άλλοι τόσοι περίπου μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με την Κυβέρνηση,  που χαιρετίζει την κινητοποίηση όλων των Καναδών και τη γενναιοδωρία τους. 

 

 

 

 

 

 

 

                                         Οι δηλώσεις Τρυντώ 

 

 

«Αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος ως πρόσφυγες και θα βγουν από το αεροδρόμιο ως μόνιμοι κάτοικοι Καναδά, με αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάρτα υγείας και μια ευκαιρία να γίνουν εντελώς Καναδοί. Όλοι θα θυμούνται την ημέρα αυτή» δήλωσε ο Τρυντώ. Και πρόσθεσε: «Για τον Καναδά, είναι πηγή δύναμης να υποδέχεται τους πρόσφυγες αυτούς και να τους προσφέρει απλόχερα ένα μέλλον γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Είναι μια υπέροχη νύχτα για τους ανθρώπους αυτούς που διέφυγαν από μια πολύ δύσκολη κατάσταση στη χώρα τους». 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Σε αντίθεση με τη στάση των ΗΠΑ

 

        Στον Καναδά, με την άφιξη των προσφύγων, εθελοντές προσέρχονται συνεχώς,  πολλές φορές μαζί με τα παιδιά τους, προσφέροντας παλτά, μπότες για το χιόνι και δώρα για το καλωσόρισμα, σε πλήρη αντίθεση με τη διστακτικότητα των γειτονικών ΗΠΑ.

Παρ' ότι ο Ομπάμα δεσμεύτηκε για την υποδοχή 10.000 προσφύγων, οι μισές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν ήδη κάνει γνωστό ότι δε θα δεχτούν κανέναν!

 

 

 


 

 

Πηγή: news.in.gr από AΠE/Reuters/Γαλλικό/Sputnik


 

 

3 σχόλια:

  1. Τί συγκρίνουμε τώρα... Έτη φωτός απέχουμε από τέτοιες χώρες, σαν τον Καναδά. Εκεί έχουν καταλάβει κάτι πολύ απλό. Πως αν αγκαλιάζεις τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους, όχι μόνο τους βοηθάς ανθρώπινα, αλλά προστατεύεις και την κοινωνία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θελετε να πειτε, οτι εμεις ταχα δεν υποστηριζουμε τους προσφυγες; Καθε αλλο!! Δεν ειδατε τους 4 δημαρχους, Αλιμου, Ελληνικου-Αργυρουπολης, Γλυφαδας και Παλαιου Φαληρου, που αντιδρουν εντονα στην εγκατασταση προσφυγων εντος των εκλεκτων περιοχων τους; Αυτη ειναι η Ελλαδα γενικως, αφου οι εξαιρεσεις απλως επιβεβαιωνουν τον κανονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗς ΤΥΧΗΣ.ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ! ΔΕ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΒΑΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΥΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕς ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή