Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Δανίας για τις κατασχέσεις τιμαλφών...






preveia2
       



       Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν χτες βράδυ διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία της Δανίας, στην οδό Μουρούζη στην Αθήνα. 





 klrtro04





Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, καταφερόμενοι εναντίον της Δανίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό και ιδιαίτερα για την απόφαση της Δανικής Κυβέρνησης να κατάσχονται τιμαλφή των προσφύγων... Για το λόγο αυτό, χαρακτηριστικά, εναπόθεσαν κοσμήματα και χρήματα μπροστά στην  γραμμή των ΜΑΤ που ήσαν παραταγμένα, εμποδίζοντας την προσπέλαση στην είσοδο της πρεσβείας.




 klrtro07




       Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με νέο νόμο, που υπερψηφίστηκε κιόλας, η Δανία θα προβαίνει σε κατασχέσεις τιμαλφών εις χείρας των προσφύγων, ώστε να χρηματοδοτούνται οι παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες Πρόνοιας! 




Στο σκίτσο που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, η γοργόνα της Κοπεγχάγης "καλοσωρίζει" τους πρόσφυγες: "Ας έρθουν οι φωχοί και οι ταλαιπωρημένοι (...) θα τους πάρω τα πορτοφόλια, τα χρυσά δόντια, τα χρυσαφικά τους κι όλα τ' άλλα!"




Το μέτρο έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών παγκοσμίως, παρομοιάζεται δε, με τις αντίστοιχες κατασχέσεις των  προσωπικών αντικειμένων των Εβραίων από τους Ναζί... 
Δανοί κυβενητικοί αξιωματούχοι, αν και υπεραμύνθηκαν αρχικά του μέτρου, τώρα προβάλλουν ως δικαιολογία, ότι αυτό θεσπίστηκε προκειμένου να αποθαρρυνθεί η είσοδος στη χώρα και άλλων προσφύγων.







1 σχόλιο:

  1. Πικρό και σαρκαστικο συγχρόνως το σκίτσο με την Γοργόνα της Κοπεγχάγης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή