Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δύσκολοι καιροί για τους πρίγκιπες






   


        Το εικονιζόμενο ζεύγος δεν είναι ένα τυχαίο ζεύγος. Είναι η πριγκίπισσα (ινφάντα) Χριστίνα της Ισπανίας μετά του συζύγου της, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν. Η ινφάντα  είναι αδελφή του νυν βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε και κόρη του Χουάν Κάρλος και της "δικιάς μας" Σοφίας.   Προσέρχονται στο δικαστήριο, κατηγορούμενοι για μεγάλα οικονομικά εγκλήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φορολογικές απάτες κλπ.! 






Μαζί τους δικάζονται και άλλα άτομα και άπαντες ενέχονται στην υπόθεση του ιδρύματος Noos, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος, που διαχειριζόταν ο σύζυγος τής ινφάντας. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Noos χρησιμοποιήθηκε για  υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από δημόσια ταμεία και ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος, εκμεταλλεύθηκε τις διασυνδέσεις του με τη βασιλική οικογένεια προκειμένου να συνάψει συμβάσεις με το ισπανικό δημόσιο.






        Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση και οργή στην Ισπανία, μια χώρα που ήδη ταλανίζεται από τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς επιχειρηματικών και πολιτικών κύκλων, σε μια εποχή μάλιστα, που εκατομύρια Ισπανοί είναι άνεργοι λόγω  της σοβαρής οικονομικής κρίσης...





Φωτ. από: seattlepi.com, corbisimagew.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου