Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Υπαναχωρεί ο Ολάντ από την αφαίρεση υπηκοότητας σε τρομοκράτες





Υπαναχωρεί ο Ολάντ από την αφαίρεση υπηκοότητας από τρομοκράτες
Ο Ολάντ ενώ ανακοινώνει την απόσυρση














       Ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ δήλωσε, ότι δε θα προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος, για αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από όσους καταδικάζονται για τρομοκρατία. Επίσης εγκαταλείφθηκε και το σχέδιό του να εγγραφούν στο Σύνταγμα οι    κ α ν ό ν ε ς   γ ι α   τ η ν   κ α τ ά σ τ α σ η    έ κ τ α κ τ η ς   α ν ά γ κ η ς. 
Ο λόγος που υπανεχώρησε ο Ολάντ, είναι επειδή το κοινοβούλιο δε συμφώνησε στο μέτρο αυτό, καθώς η Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία δε συμφώνησαν πάνω σε ένα κείμενο και μέρος της αντιπολίτευσης ήταν εχθρικό σε οποιαδήποτε συνταγματική αναθεώρηση. "Εκφράζω τη λύπη μου γι'αυτήν τη στάση", δήλωσε. 
Η απόσυρση του σχεδίου αυτού τον φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση, αφού το είχε ανακοινώσει στο κοινοβούλιο αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν προκαλέσει το θάνατο 130 ανθρώπων. 
Η πρωτοβουλία του είχε ωστόσο διχάσει τους βουλευτές και είχε προκαλέσει επί μήνες έντονους   δ ι α ξ ι φ ι σ μ ο ύ ς,   με τους επικριτές του μέτρου να το θεωρούν ανεπαρκές και καθαρά συμβολικό.

 
Υπενθυμίζεται, πως για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε πρόσφατα η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.






Πηγή: news.in.gr, lespunaises.info





2 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥς ΔΕ ΠΕΡΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ, ΒΕΒΑΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Cristiane Taubira δεν είναι μετανάστρια, αλλά γεννήθηκε σε γαλλική υπερπόντια κτήση, τη Γαλλική Γουιάνα. Αφου έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί από το υψηλό πόστο της, μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει σχετικά με το πόσο ουσιαστικά και επιβεβλημένα είναι τα μέτρα αυτά και αν αποσκοπούν σε κάτι άλλο. Μπορεί βέβαια οι αντιδράσεις να βασίζονται σε φόβο για τυχόν απώλεια της εκλογικής πελατείας τους, όμως δεν είναι λίγο να έχουμε αστυνομικά κράτη και προς τί δηλαδή... Μήπως είναι εύκολο να προλάβεις έναν καμικάζι που μπορεί να επιτεθεί οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε αθώο; Γιατί μόνο αθώοι την πληρώνουν συνήθως.

      Διαγραφή