Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

O Μουζάλας, ο Κρανιδιώτης, σημεία και τέρατα







Ας αρχίσουμε από τα τέρατα:

        Δεν είναι πρώτη φορά που ο Φαήλος βρίσκεται σε φασιστικό παροξυσμό.  Τί να πρωτοθυμηθούμε; Όταν λέει, προσβάλλοντας τους νεκρούς της χούντας, "Το Πολυτεχνείο ...ψόφησε", όταν εξαπολύει λοιδορίες για τα σωματικά χαρακτηριστικά των συνανθρώπων του με ιδιαίτερο στόχο το γυνακείο φύλο, όταν ειρωνεύεται τις επιλογές της προσωπικής ζωής, όταν όλη η πολιτική του διορατικότητα εξαντλείται  στη λύση ανηλεών διώξεων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι κατά τη γνώμη του "έχουν περισσότερα...δικαιώματα από  τους Έλληνες""; Όλα αυτά δε, με λόγο που αποπνέει μισανθρωπισμό, στολισμένο με αποκρουστικές και   χ υ δ α ί ε ς  εκφράσεις, με λίγα λόγια, μια εικόνα πεμπτουσίας φασισμού και ρατσισμού.
Τελευταίο κρούσμα, η δήλωσή του, όχι μόνο να εκτελεστεί ο Μουζάλας που αποκάλεσε τη F.Y.R.O.M., Μακεδονία, αλλά να είναι παρών ο ίδιος για να του δέσει με σύρμα τα χέρια!!!
Βέβαια, ο επονομαζόμενος, μυστικοσύμβουλος του Σαμαρά, δεν είναι μια απλή μονάδα που λέει αυθόρμητα ό,τι  του κατέβει. Εκ του ασφαλούς κινείται. Έχει πλάτες το γνωστό  think tank, "Δίκτυο 21", μια δεξαμενή πατριωτικών εγκεφάλων, οπότε τζάμπα μάγκας ο τύπος... 



Όμως, εκτός από τα τέρατα, έχουν ενδιαφέρον και τα σημεία:
 
          Κάποιοι, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι όλως τυχαίως και λόγω κούρασης, αποκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλας, τη F.Y.R.O.M., Μακεδονία. Δηλαδή, από υπουργό της κυβέρνησης ξεφεύγει το επίσημο όνομα της χώρας με την οποία έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς για το θέμα! 
Δε μας φτάνει  που ο εν λόγω υπουργός έχει επιδείξει πλήρη αναποτελεσματικότητα, μη επεξεργαζόμενος κανένα βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο σχέδιο για το προσφυγικό. Περιφέρεται από hot spot σε hot spot, προβαίνοντας, ατάραχος, σε διαπιστώσεις του στυλ, "η Ελλάδα από χώρα transit μεταναστών-προσφύγων μετατρέπεται πλέον σε χώρα εγκατάστασής τους", "το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο", "μην πανικοβάλλεστε" και άλλα τέτοια!
Αλλά και αν πιστέψουμε, πως στ' αλήθεια τού ξέφυγε η λέξη "Μακεδονία", έ, τότε βλάπτει εξίσου και η εικόνα ενός ανεπαρκούς ως προς την ικανότητα αντίληψης, υπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου