Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο Γ. Βαρουφάκης στις διαδηλώσεις στο Παρίσι κατά του Ολάντ




  

O Βαρουφάκης στις διαδηλώσεις της Γαλλίας με μπηχτή κατά του Τσίπρα 

        Μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ στη  συμμετοχή του Γιάννη Βαρουφάκη στις διαδηλώσεις στο Παρίσι κατά των μεταρρυθμίσεων του Ολάντ. 
Όπως είναι γνωστό, εδώ και δύο εβδομάδες, η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας   ά ν ε υ   π ρ ο η γ ο υ μ έ ν ο υ   κ ι ν η τ ο π ο ί η σ η ς, που επεκτάθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Γαλλίας και βάλλει κατά  της εργατικής μεταρρύθμισης. Μειώσεις στις υπερωρίες, απελευθέρωση απολύσεων, ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών χωρίς προφανείς αιτίες, είναι ορισμένα από τα επερχόμενα μέτρα. 




 



       Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι στην place de la République στο Παρίσι,  τον πρώην υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του ευρωπαϊκού φορέα " DiEM".  
Κατηγορώντας το Φρανσουά Ολάντ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τα εργατικά δικαιώματα, με την εφαρμογή της νέας μεταρρύθμισης,  ο Γιάνης Βαρουφάκης, που τώρα είναι και ο ι κ ο ν ο μ ι κ ό ς   σ ύ μ β ο υ λο ς   τ ω ν   Ά γ γ λ ω ν    Ε ρ γ α τ ι κ ώ ν,   εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Ελλάδας στους Γάλλους διαδηλωτές. Είπε χαρακτηριστικά:
«Η υπονόμευση της εργασίας στην Γαλλία μπορεί μόνο να κάνει πιο βαθιά την κρίση..  Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να πάει χαμένη.. Σας μεταφέρω την αλληλεγγύη από την Αθήνα». 
Έκανε επίσης παραλληλισμό των κινητοποιήσεων του Παρισιού και των διαδηλώσεων  κατά της λιτότητας το 2011 στο Σύνταγμα. «Οι αρχές μας είχαν πει ότι κάνουμε κατάληψη στις πλατείες, ωστόσο, αυτοί προσπάθησαν να μας ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα»,  πρόσθεσε.



Πηγές: lemonde.fr,france24.com 




1 σχόλιο:

  1. Εδω τον ειρωνευονται και εξω τον εκτιμουν και τον αποθεωνουν. Το παιζει σιγουρα σταρ ο Γιανης, αλλα εν τελει ηδημοσιοτητα που εχει μαλλον μας κανει καλο μιας και εχουμε κακοδιαφημιστει ως χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή